Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram @priscavera

5 designere vi har troen på i 2018

Disse moteskaperne ønsker vi å se mer av i løpet av året.

Omtrent en hel verden av aspirerende designere står i kø for å bli plukket opp av både moteredaktører, fashion shows, innkjøpere og ikke minst forbrukere. Her er en håndfull designere vi holder en knapp på for det kommende året:

PriscaVera

Foto: Instagram @priscavera

Foto: Instagram @priscavera

Prisca Vera Franchetti er den italienske jenta som har tatt New York med storm. Etter å ha studert ved Instituto Europeo di Design i Barcelona, har hun de siste to årene drevet sin eget klesmerke; et svært personlig prosjekt, med plagg i sterke farger og enkle, men likevel spennende print og snitt.

I et sjarmerende intervju i Vogue forteller hun om da hun tok med seg vennegjengen til bestemorens hus ved stranden i Barcelona i forbindelse med SS17 lookbooken, og hvordan hun endte opp med å håndtegne blomster til kolleksjonen, inspirert av et print på kjærestens t-skjorte.

En kjole fra SS18 kolleksjonen er sett på Victoria’s Secret-engel Martha Hunt.

Situationist

Foto: Situationist

Foto: Situationist

Takket være Vetements-grunnlegger Demna Gvasalia, har verden de siste årene rettet blikket mot Georgia. To ganger i året går fem strake dager med Mercedes-Benz Fashion Week i Tbilisi av stabelen mens den internasjonale motepressen jager etter det neste store.

Klesmerket Situationist av designer og georgier Irakli Rusadze har supermodell Bella Hadid blant sine fans, og selv om designeren i fjor valgte å legge visningen til Milano Fashion Week, hadde han i høst et event på Bassiani, en av Tbilisis største technoklubber.

Den seneste kolleksjonen fokuserer på oversized skinnplagg, mens tidligere kolleksjoner viser et større mangfold av materialer og farger. Rusadze er definitivt inspirert av Vetements, men klarer samtidig å skape en egen, ungdommelig identitet.

Les også
Kate Moss-konturering trender på TikTok

Charm’s

Foto: Hypebeast

Foto: Hypebeast

Alle moteuker har den ene visningen som tiltrekker seg horder av kjendiser, noe som resulterer i en rekke av påtrengende sikkerhetsvakter, skrikende fans og voldsomme strober fra blinkende fotografer – for Seoul tilhørte denne visningen Charm’s, skriver Hypebeast.

Med designeren Yohan Kang ved roret, er det streetwear med oversized silhuetter, dristige logoer og levende farger som er kjernen av Charm’s. Under Seoul Fashion Week SS18 som var i høst, hadde Kang delt opp visningen i to deler; den første var viet til herrekonfeksjon som hadde en avslappet businesstil med et hint av streetwear, mens den andre var et langt samarbeid med det italienske sportsmerket Kappa.

Black Rat

Foto: Magne Risnes

Foto: Magne Risnes

Det var på denne tiden i fjor at norsk motepresse sto i ring for å applaudere Siri Sveen Haaland da hun for første gang skulle vise under New York Fashion Week. Da hadde hun allerede rukket å ha flere samarbeid med Norges mest aktuelle musikere og solgt kolleksjonen sin i Londons største handlegate.

«Idéen bak Black Rat er bygget på selve rotta. Den er fargeblind, lever i flokker i undergrunnen og er nesten udødelig», har Haaland oppsummert sitt eget klesmerke. Men 2017 var mer enn året hun viste under NYFW; først ble hun en del av designerkollektivet Flying Solo i New York, før Black Rat senere ble plukket opp av designbutikken Wolf & Badger.

Vi heier på Siri og håper og tror at det kommer enda flere oppturer for Black Rat i 2018!

Dumitrascu

Foto: Dumitrascu

Foto: Dumitrascu

Andra Dumitrascu er kvinnen bak det selvtitulerte klesmerket som under den seneste utgaven av Paris Fashion Week bestemte seg for å over en t-banestasjon som arena for sin runway-debut.

Les også
Chanel åpner egne butikker for stamkundene sine

Den romenske designeren reiste til Vienna for å studere mote, før hun vendte snuten mot Berlin for å åpne et lokale i Mitte, som en plattform for byens voksende klesmerker og designere. Butikken hadde på den tiden verken navn, et ordentlig program eller satte åpningstider, og er i dag bedre kjent som Salbazaar – kjent for å ha introdusert Berlin til anerkjente internasjonale designere. Høyteknologisk jersey i mettede farger, lette løpestoffer og tungt denim er noen av hovedmaterialene Dumitrascu har brukt i kolleksjonen.

Hovedbilde: Instagram @priscavera

Les også: Fun facts om 2018 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer