Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Adidas flytter tilbake

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)I en globalisert verden snakkes det mye om reiseruta til et produkt. Selv om et merke har sitt hovedkontor i vesten, blir tekstilproduksjonen med sine kjemiske blandinger gjerne lagt i armene til noen fattige bønder, mens syinga går til en liten jente på 12 år.

Det er nesten så en ikke lengre blir overrasket over nyheter om elendige forhold kun fordi rike eiere ikke tenker lengre enn sin egne konto. Nå flytter dog Adidas seg tilbake til hjemlige strøk, da merket som ikke har hatt fabrikk i Tyskland siden 1993 ifølge Business of Fashion begynner å produsere løpesko i grunnleggerens hjemland til neste år.

Les også: Her er bildene av Pharrells sommerkolleksjon for Adidas

Konsernsjef Herbert Hainer forteller at dette ikke erstatter produksjonen de allerede har i Asia, siden merket som ble opprettet av Adolf «Adi» Dassler i 1949 lager rundt 300 millioner par sko i året. Selv om denne fabrikken hovedsaklig vil bli drevet av roboter, skal den visstnok gi arbeid til 160 stk og det planlegges noe lignende for statene i nærmere framtid.

– På sikt vil en se våre fabrikker i alle større markeder, sier Heiner som mener deres robotiserte Speedfactory revolusjonerer industrien.

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)Les også: Y-3 lanserer sportskolleksjon

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer