Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde: Dan MacMedan/WireImage

Vektomtalen av Adele kritiseres

Nå kritiseres det hele både av fans og i Vogue.

Adele har i løpet av de siste 12 årene vunnet Grammy 15(!) ganger og hatt sanger på hitlistene verden over. Likevel har hun måttet tåle at omtalen om henne ofte handlet om kroppsfasong og utseende. Siden hun slo gjennom har hun hatt en større figur, og vært en høylytt forkjemper for body positivity. Derfor har hun samtidig blitt et forbilde for andre med liknende former.

De siste par årene har fansen likevel merket seg ved at superstjernen har blitt stadig slankere.

Nå har Adele lagt ut et bilde på Instagram der vektnedgangen kommer mer til syne enn noen gang tidligere.

Det er i forbindelse med bursdagen hennes 6. mai at hun valgte å dele et bilde av seg selv til sine 34,8 millioner følgere. I caption skriver hun, i tro koronapandemi-stil, at hun håper alle holder seg friske og raske i denne ville tiden, og at hun vil takke alle som jobber ute i felten akkurat nå. Innlegget har 8,4 millioner likes og 187 000 kommentarer.

Les også: «Er ikke Hailey Bieber tynn nok?» Se bildene som går viralt på nettet

Blant kjendisene som har kommentert, påpeker mange av dem hvor fantastisk Adele ser ut nå. Superinfluenceren James Charles skriver «You look amazing!» – i Caps lock – Chrissy Teigen skriver «I mean are you kidding me?!», mens influenceren Kalen Allen skriver «That waist is snatched!».

Det tok ikke lang tid før mediene kastet seg over saken. Ifølge Mirror startet vektnedgangen etter at hun skilte seg fra ektemannen Simon Konecki i fjor. Womens Health kan melde at Adele skal ha uttalt til en fan hun møtte på Antigua i januar at hun hadde gått ned omtrent et tosifret tall kilo.

Det har uansett vært tydelig at majoriteten av publikasjonene har sett med positive øyne på Adeles vektnedgang.

Negative reaksjoner

Scroller man gjennom kommentarene under bildet hun postet er det likevel mange fans som er skuffet over at hun har latt seg bukke under for underholdningsbransjens press om å være tynn.

«Du sa i et intervju at du ikke ønsket å være en typisk tynn dame, men det er det du er nå. Det ser ut til at jeg har mistet en kilde til inspirasjon som gjorde meg selvsikker. Nå er det vel slik at om jeg ønsker å bli pen, så må jeg bli tynn», kommenterer én.

Nå har modell og kroppsaktivist Charli Howards skrevet et langt essay hos Vogue om hennes syn på omtalen av Adeles vektnedgang.

Charli Howard

Der påpeker hun det problematiske med kropps-positivisme-bevegelsen, der kun kraftige kroppsfigurer bejubles og man får tyn om man går ned i vekt, selv på en sunn og naturlig måte.

Modellen, som ga ut boka Misfit i 2018, mener også at man bør tenke seg kraftig om før man kommenterer både opp- og nedgang i vekt hos andre, fordi man ikke kan vite hva som ligger til grunn for endringen. Selv har hun slitt med spiseforstyrrelser siden hun var 13 år, og forteller at den minste kommentar fra andre kan være triggende.

«Før man kommenterer en annens vekt, selv om du tenker det er et kompliment, er det kanskje verdt å stoppe opp og reflektere rundt hvorfor vi, som voksne kvinner i 2020, fremdeles verdsetter det å være tynn og se bra ut høyere enn de fleste andre kvaliteter eller bragder. Det skylder vi oss selv, og hverandre».

Les også: Hva synes Beyoncé om at folk kommenterer vekten hennes?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer