Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Acne Studios SS18
TIL SALGS: Svenske Acne Studios skal være til salgs. Foto: Acne.

Acne Studios til salgs

Men hvem skal kjøpe det?

Det var motenettstedet Business of Fashion (BoF) som først omtalte saken. Ifølge markedsrapporter er det svenske motehuset altså til salgs.

Grunnleggerne Jonny Johansson og Mikael Schiller skal ha vært i dialog med den amerikanske storbanken Goldman Sachs for å finne en kjøper en stund allerede, men den formelle salgsprosessen vil mest sannsynlig lanseres først etter sommeren, skriver BoF.

Men hvem skal kjøpe det svenske motehuset? Og for hvor mye?

Acne Studios AW18. Foto: Acne Studios.

Verken Acne eller Goldman Sach har foreløpig gitt noen kommentar.

Den franske luksusgruppen Kering er en het kandidat, men det er kanskje også LVMH med Bernard Arnault i spissen – som med sin familie troner på sjetteplass på Forbes liste over verden rikeste. Både Louis Vuitton, Loewe, Céline, Givenchy og Fendi er allerede en del av luksusgruppen, og før jul  i fjor kom de også inn på eiersiden i danske Ganni gjennom L Catterton som eies av LVMH og Groupe Arnault.

Basert på hvor mye Acne Studios omsetter for, som ifølge motenettstedet er over 200 millioner euro, altså rundt 2 milliarder norske kroner, årlig – med sterk vekst, kan selskapet verdisettes til mellom 400 og 500 millioner euro altså rundt 4-5 milliarder norske kroner – kanskje mer hvis det er flere potensielle kjøpere med i budrunden.

Ikke dårlig for et selskap som begynte med å gi ut 100 par jeans til kreative Stockholm-kids i 1997, men som i dag er en suksesshistorie nærmest uten like både som motehus og ikke minst livsstilsmerke.

Andre suksessfaktorer er både en solid ledelse med finansiell disiplin, men også at merket appellerer til det asiatiske markedet og til «millennials» – to kritiske faktorer for nettopp vekst, skriver BoF.

Åpningsbilde: Acne Studios.

Les også: Dette er de mest suksessrike norske modellene akkurat nå

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer