Glem Aperol for en stund – sommerens drinkmeny har fått en oppgradering.
Fra iskaldt og syrlig til søtt med en skarp kant: Her er noen av de deiligste oppskriftene som garantert løfter både sene hagefester og spontane kvelder på balkongen. Med og uten alkohol – alltid med stil.
Takk til Rebecca, @dejligfood på Instagram, for herlige oppskrifter.
Rabarbradrink
For 1 drink
5 cl gin
3 cl sukkerlake
3 cl sitronjuice
+ basilikum
+ sitron
Sukkerlake med rabarbra
Til 4-6 drinker
2 dl vann
2 dl sukker
4 stilker rabarbra
1. Lag sukkerlake
Miks vann, sukker og rabarbra. La det stå i minst 12 timer og trekke før du siler det og heller det på flaske. Sett kaldt! Hvis fargen ikke blir så rosa, kan du ha i en frossen jordbær når du mikser. Du kan selvfølgelig koke opp sukkerlaken også, la den stå og trekke, og deretter sile av.
2. Lag drink
Finn fram shakeren og ha i gin, sukkerlake og sitronsaft. Rist godt. Finn fram et glass og ha i en stor isbit. Hell opp drinken og pynt med basilikum eller en sitronskive. Nyt!
P.S! Lag en alkoholfri variant
Dobbel mengde sukkerlake og sitronsaft, topp med sodavann. Pynt med basilikum og sitron.

Noe syrlig og friskt
For to drinker
10 cl gin
8 cl sitronjuice
6 cl sukkerlake
2 eggehviter
En halv krukke oregano
1 sitron til dekorasjon
Isbiter
Sukkerlake
1 dl sukker
1 dl vann
Halv krukke oregano
1. Sukkerlake
Kok opp vann og sukker, la sukkeret løse seg opp. Sett til side og ha i oregano. La det trekke i en time eller to. Sil av og sett kaldt. Holder seg i kjøleskap i cirka to uker.
2. Rist drinken
Ha gin, sukkerlake, sitronsaft, eggehvite og noen kvister oregano i en shaker. Rist godt. Ha deretter i is og rist en gang til. Finn fram glass og ha i en stor isbit. Sil drinken over i glasset. Skjær sitronen i skiver.
3. Pynt drinken
Ha på en sitronskive eller pynt med oregano. Helt opp til dere. Deretter nyter dere denne syrlige drømmen. Den er utrolig god, frisk og syrlig.

Grapefruit-lemonade
For en kanne lemonade
7,5 dl vann
2 dl ferskpresset sitronsaft
1,5 dl sukker
Saft fra 5 grapefruit
Et par kvister rosmarin
1. Lag lemonade
Kok opp sukker, rosmarin og vann. Det skal bli klart – sett deretter kjelen til side. Når det har avkjølt seg, har du i ferskpresset sitronsaft og grapefruktjuice. Bland godt.
2. Server
Fyll en kanne eller glass med is. Hell over lemonaden og pynt med rosmarin og en skive grapefrukt Perfekt når mange vil ha en drink, eller for å kjøle seg ned på en varm sommerdag.

Basilikum- og limedrink
For to drinker
10 cl gin
3 cl sukkerlake
3 cl ferskpresset limesaft
1 krukke basilikum, cirka 15 blad per drink
Lime til pynt
Is
Sukkerlake
1 dl vann
1 dl sukker
1. Kok sukkerlake
I en kjele koker du opp like deler vann og sukker. Ta av platen når sukkerkrystallene har smeltet og laken er klar.
2. Lag drink
Ha frisk basilikum og sukkerlake i en shaker. Muddle godt – da frigjøres både smak og farge fra basilikumen. Tilsett limesaft, is og gin. Rist drinken ordentlig kald. Sil over i et glass fylt med is. Pynt med lime. Server! Sipp! Skål!

Appelsin, ingefær og kardemomme
For to drinker
10 cl gin
6 cl ferskpresset appelsinjuice
6 cl sukkerlake
Tørket appelsin
Is
Ingefær- og kardemummesukkerlake
1 dl sukker
1 dl vann
2 tsk malt kardemumme
2 tsk malt ingefær
1. Lag sukkerlake
Kok opp sukker, vann og krydderne. La sukkeret løse seg opp, og ta kjelen av varmen. La det hvile og sil deretter av. Oppbevares i kjøleskap.
2. Lag drink
Ha alle ingrediensene pluss is i en shaker. Rist godt. Fyll et glass med is og dobbeltsil drinken. Pynt med en tørket appelsinskive! Skål!

Bringebær- og rosmarindrink
For en drink
5 cl gin
3 cl sukkerlake
2 cl sitronjuice
is
Bringebær- og rosmarinsukkerlake
1 dl sukker
1 dl vann
1 dl fryste bringebær
Noen kvister rosmarin
1. Kok sukkerlaken
Ha i alle ingrediensene og la sukkeret løse seg opp. Ta kjelen av varmen og la det trekke i et par timer. Sil av og hell over på flaske. Holder seg i kjøleskap i omtrent to uker.
2. Finn frem shakeren
Ha i gin, sukkerlake, ferskpresset sitronsaft og is. Rør godt – den skal bli ordentlig kald.
3. Pynt glassene
Bland sukker og malte bringebær. Finn fram en pensel og dra en strek med sukkerlake på kanten av glasset. Dypp så glasset i bringebærsukkeret.
4. Hell opp drinken
Ha i en stor isbit og sil over drinken. Pynt drinken med en kvist rosmarin. Føler du deg litt ekstra, sleng på en tørket appelsinskive også.
Vil du lage den uten alkohol? Dropp gin og doble mengden sitronsaft og sukkerlake.

Eple- og timiandrink
For to drinker
8 cl amaretto
6 cl sitronsaft
6 cl eplemost
4 cl sukkerlake
En neve timian
Is
Sukkerlake
2 dl sukker
2 dl vann
1. Lag sukkerlake
Kok opp like deler vann og sukker. Ta kjelen av varmen når sukkeret har løst seg opp. Hell over på flaske.
2. Pynt glassene
Finn frem dine fineste glass, og finn frem et fint bånd. Lag en sløyfe. Voilà!
3. Lag drink
Ha alle ingrediensene i en shaker. På med lokket og rist godt. Fyll glassene med is og hell over drinken. Et tips er å dobbelsile. Pynt med eller uten en kvist timian – like fint begge deler. Så er det bare å nyte.

