Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @regionstavanger
Foto: Instagram/ @regionstavanger

9 trendy steder å sjekke ut i Stavanger

Idéer til din neste weekend getaway.

Hva med en deilig helgetur til Stavanger nå i høst? I tillegg til de fantastiske omgivelsene, har den vakre byen langs vestkysten mye å by på. For mange er det gjerne Lysefjorden, de uendelige turmulighetene og Jærstrendene som skiller Stavanger fra de andre norske storbyene. En ideell ferie er den der man kan kombinere både natur og shopping, og i Stavanger får du virkelig the best of both worlds!

Det finnes utrolig mange unike perler i byen, og om man trenger en storby-ferie, er Stavanger stedet for deg. Når man drar til et nytt sted er det aller beste å kunne sjekke ut de små, lokale bedriftene. Heldigvis er dette noe Stavanger bugner av!

Melk & Honning har samlet 9 fantastiske steder i Stavanger, som absolutt er verdt et besøk.

Molinå Bakery

Verksgata 17A

Stavanger. Foto: Instagram/ @molino.bakery
Foto: Instagram/ @molino.bakery

Dette surdeigsbakeriet åpnet dørene i fjor, men har allerede rukket å bli utrolig populært – og det med god grunn!

På Molinå maler de sitt eget mel, og lager de deiligste brød og boller. Verdt å nevne at de også selger bagels på søndager. Med god musikk i lokalet og vakker utsikt til havnen, er dette et sted du er nødt til å sjekke ut.

Stavanger kunstmuseum

Henrik Ibsens gate 55

Stavanger. Foto: Instagram/ @stavangerkunstmuseum
Foto: Instagram/ @stavangerkunstmuseum

Den perfekte søndags-aktiviteten! Vi elsker å dra på museum, og en kort busstur unna byen finner du vakre Stavanger kunstmuseum.

Her har de oppslukende utstillinger som er fryder øyet, for både liten og stor. Museumskaféen serverer deilig kaffe, og det vakre bygget er verdt et besøk i seg selv. For studenter er det gratis inngang, noe som er et stort pluss!

Les også
Ekspertenes beste tips til sminkelooken denne partysesongen

Sig & Sue

Østervåg 45

Foto: Instagram/ @sigogsue
Foto: Instagram/ @sigogsue

I bunnen av Fargegaten finner man denne fantastiske nisjebutikken.

Eier og driver Grete velger ut produkter fra de kuleste merkene som prioriterer bærekraft og åpenhet. Med alt fra veganske vesker og hudpleie, til de vakreste kjoler, faller du garantert pladask for denne unike butikken. Hos Sig&Sue tilbyr de også permanent jewlery, som du helt sikkert har sett på TikTok!

Kokko kaffebar

Østervåg 43

Foto: Instagram/ @kokkostavanger
Foto: Instagram/ @kokkostavanger

Favorittstedet til enhver siddis.

I de kuleste omgivelsene får du servert fantastisk kaffe, fra bønner som er brent på huset. Hvor kult er ikke det? I tillegg har de kanskje byens beste ostekake og deilige raw-cakes fra lokale Coco Kanel. Det perfekte stedet for å catche opp med en gammel venn eller for å lese en god bok. Om du ønsker å bringe litt av stemningen med hjem, har de et stort utvalg av kaffebønner.

The Garden

Ryfylkegata 11

Foto: Instagram/ @thegardenstavanger
Foto: Instagram/ @thegardenstavanger

En utrolig hyggelig, litt bortgjemt oase en kort spasertur fra sentrum.

Hos The Garden kan du slå deg ned for noe godt i glasset og en matbit. Inspirert av nettopp hager, finner du en fargerik meny som består av blant annet salater og pizza. På søndager kan du komme hit for en unik opplevelse med live-jazzband.

PAST workshop

Kirkegata 19

Foto: Instagram/ @pastworkshop
Foto: Instagram/ @pastworkshop

Om du går tomhendt ut av dørene her, har du god selvkontroll!

Vintage-konseptet skapt av det norske merket Livid, er et must å sjekke ut! I likhet med deres andre butikker rundt i landet, tilbyr de et fantastisk utvalg vintageplagg. Her finner du de kuleste college-jakkene og jeansene. I butikken selges også Livids egne produkter, i tillegg til duftlys og parfymer.

Koch Parfymeri

Kirkegata 23

Foto: Instagram/ @kochparfymeri
Foto: Instagram/ @kochparfymeri

Koch Parfymeri har vært i byen siden 1896, og selger nøye utvalgte produkter fra de beste merkene innen beauty.

Les også
M&H toppliste: 17 smykker vi ønsker oss nå

Her kan man virkelig bruke noen timer! Det er alltid en smilende gjeng på jobb i butikken, og her hjelper de deg gjerne med å finne de rette produktene for deg. Et par av merkene som absolutt er verdt å sjekke ut er Vyrao, OUAI og Elixir.

Lyst på et lite avbrekk fra shoppingen? På Koch Parfymeri tilbyr de også hudpleiebehandlinger, noe som virkelig kan anbefales.

Bellies

Støperigata 6

Foto: Instagram/ @bellies_no
Foto: Instagram/ @bellies_no

Et absolutt must for enhver foodie.

Bellies er en restaurant som virkelig må oppleves, – og kan love en opplevelse du sent vil glemme! I det vakreste lokalet i Stavanger Øst, ligger denne perlen av et sted. På Bellies lager de veganske retter, servert på en måte du aldri har smakt planter før. Med en sesongbasert meny serverer de både 4-retters lunsj og Full Bellies, som består av åtte fantastiske retter. Husk å booke bord i god tid.

Bøker og Børst

Øvre Holmegate 32

 Foto: Instagram/ @bokerogborst
Foto: Instagram/ @bokerogborst

Nederst på listen finner vi det herligste stedet i den ikoniske Fargegaten, nemlig Bøker og Børst.

I gaten som virkelig har blitt et landemerke, finner du Stavangers kanskje koseligste sted. Om du vil komme innom for en kakaodate på dagtid, eller en øl på kvelden garanterer vi god stemning. I tillegg til en utrolig fin bakgård, har de masse brettspill og hjemmelagde kaker. Hva mer kan man be om?

Les også: 5 nye restauranter i Oslo i år

Siste saker

Mest lest nå
Les mer