Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Serier å binge nå
The Serpent. Foto: Netflix

5 nye serier å binge nå

Serier perfekt for deg som er lei Emily in Paris og The Crown.

Obs: Saken kan inneholde spoilers.

The Handmaid’s Tale, sesong 4

Siden første sesong hadde premiere i 2017, har The Handmaid’s Tale fengslet tv-seere verden over.

29. april hadde fjerde sesong premiere på HBO Nordic.

Serien basert på Margaret Atwoods roman fra 1985, viser det dystopiske samfunnet Gilead i et alternativt USA. Med en synkende fertilitet, tvinges de fruktbare kvinnene til å være fødemaskiner for de velstående i samfunnet.

Serier å binge
June i The Handmaid’s Tale. Foto: HBO

Mens hovedpersonen June (Elisabeth Moss), i forrige sesong hjalp flere av sine medsøstre med å flykte og fikk et fly med kidnappende barn over grensen til Canada, trer hun nå enda mer inn i rollen som opprørsk leder.

The Handmaid's Tale
The Handmaid’s Tale. Foto: HBO

På HBO Nordic.

Mare of Easttown

Det er lenge siden Kate Winslet bare ble assosiert med periodedrama à la Titanic, Revolutionary Road og Fornuft og Følelser.

Den britiske skuespilleren prøvde seg på komikk i The Holiday, og nå prøver hun seg i krimserien Mare of Easttown, en av vårens største tv-snakkiser.

Mare of Easttown
Kate Winslet i rollen som Mare. Foto: HBO

Winslet spiller den nyskilte politietterforskeren Mare, som bor sammen med moren Helen, tenåringsdatteren Siobhan og barnebarnet Drew. Eksmannen Frank bor i nabohuset med forloveden sin, Faye. Drew er sønnen til Mare og Franks eldste barn, som tok livet av seg for noen år siden. I mellomtiden utspiller det seg kriminelle handlinger hvor unge jenter forsvinner, og egenrådige og skarpe Mare må forsøke å finne dem.

Mare of Easttown
Mare of Easttown. Foto: HBO

På HBO Nordic.

Snabba Cash

Svensk krimserie fra Netflix inspirert av universet til forfatter og forsvarsadvokat Jens Lapidus, som tar for seg penger og makt i Stockholm.

Snabba cash
Snabba Cash. Foto: Netflix

Med nye karakterer som alenemor og ambisiøs forretningskvinne Leya og sjarmerende gangster Salim, får vi et innblikk i de på bunnen i samfunnets vei mot toppen og den nådeløse jakten på rikdom, og om det egentlig er så fint der oppe. De hjerteløse Exit-gutta fra NRK-serien blir bleke kopier sammenlignet med de kyniske karakterene her.

Snabba Cash
Snabba Cash. Foto: Netflix

På Netflix.

The Serpent

Netflix har vist seg å være en kløpper på periodedramaer, som fjorårets The Queens Gambit lagt til 60-tallet.

Les også
Nordmenn på coveret av Vogue Scandinavia for første gang i historien

En av årets første serier fra strømmegigantens lagt til en annen tid enn nåtid er The Serpent. Den tar for seg den sanne historien om seriemorderen Charles Sobhraj som fant sine ofre langs den såkalte hippieløypa hippie trail i Sør-Asia på 70-tallet.

Serier å binge
The Serpent. Foto: Netflix

Kjent som både «The Serpent» og «The Bikini Killer», var han både en juvelsvindler og morder som fant sine ofre blant backpackere i Thailand, og sørget for at ofrene ble funnet iført bikini. Estetisk som serier lagt til 70-tallet ofte er, med tidsriktig soundtrack. Verdt en titt hvis du er på jakt etter estetisk krimdrama.

The Serpent på Netflix
The Serpent. Foto: Netflix

På Netflix.

Ginny & Georgia

Til tross for å se (nesten) jevngamle ut, skal Georgia Miller spilt av 31 år gamle Brianne Howey altså være moren til Ginny Miller, spilt av 23 år gamle Antonia Gentry. Men det er også kanskje hele poenget med castingen. Denne mor-og-datter-komedien med ung mor og ung datter, hvor Ginny ofte føler seg eldre enn Georgia lar tankene umiddelbart vandre til Gilmore Girls.

Ginny & Georgia
Ginny & Georgia. Foto: Netflix

Georgia fikk Ginny som 15-åring, og nå er datteren selv blitt 15. Sammen med datteren og sønnen Austin flytter hun til New England for å starte et nytt liv, etter at ektemannen dør uventet. Der forelsker hun seg i byens unge borgermester, mens datteren Ginny får et godt øye til tvillingbroren til sin nye bestevenninne.

Serier å binge
Ginny & Georgia. Foto: Netflix

På Netflix.

Bonus: Ring min agent

Syntes du Emily in Paris enten var patetisk eller fantastisk, er Ring min agent noe for deg. Den franske Netflix-suksessen tar for seg den tøffe filmbransjen i Frankrike. Her møter vi en gjeng skruppelløse, men hjertevarme filmagenter for noen av landets største stjerner. Store navn som Juliette Binoche, Charlotte Gainsbourg og Monica Bellucci spiller seg selv, i en noe mer ekstrem karikert versjon – håper vi.

Ring min agent
Franske forviklinger i Ring min Agent. Foto: Netflix

Her vises Paris-livet slik det faktisk er. Caffe au lait på fortauskafeer er byttet ut med kaffemaskin på kontoret, bobler til lunsj er byttet ut med erkefransk pastis på ettermiddagen, og t-banen og sykler brukes jevnlig av agentene for å komme seg rundt i Lysenes by – uten at man får se så mye som et eneste Eiffeltårn eller en rød vindmølle.

Serier å binge denne våren
Ring min Agent. Foto: Netflix

Fjerde og siste sesong ble sluppet i vinter. Den gang kunne serieskaperne knuse enhver fans hjerte med nyheten om at det ikke ville bli noen flere sesonger. Nå har fløyten imidlertid fått en annen lyd, og Ring min agent får både ny sesong og en helt egen spinoff-film. Alle hjerter gleder seg!

Les også
Bli med hjem til Emma Chamberlain

På Netflix.

Bonus #2: The Bold Type

Dette er strengt tatt ikke en ny serie. Men akkurat som med Ring min agent, har den for mange gått under radaren.

Jane, Kat og Sutton jobber i motemagasinet Scarlet i New York, og sjonglerer karriereliv (eller forsøk på å få et) med kjærlighetsliv og vennskap i storbyen. Forbudt kjærlighet, kvinnefrigjøring, sosiale medier-inntog og gammeldagse holdninger mot det å jobbe i magasinbransjen er alle temaer som tas opp. Med vekslende hell. Med en sjefredaktør som er en blek kopi av ikoniske Miranda Priestly i The Devil Wears Prada, jobber jentene iherdig med å lykkes i magasinet.

The Bold Type
Jentene i The Bold Type. Foto: Netflix

Enten så elsker du denne serien og binger alle episodene på én uke, eller så hater du den og lider deg gjennom én episode før du gir opp. Det var tross alt en time av livet du ikke får igjen. Men for moteinteresserte, er det noen fine kostymer. Også er Samuel Page med, da.

På Netflix.

Les også: Dette vet vi om fortsettelsen på The Crown

Siste saker

Mest lest nå
Les mer