Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @thelittlepickleoslo
Foto: Instagram/ @thelittlepickleoslo

5 hippe restauranter i Oslo

Her kan du nyte et glass vin og en bedre middag.

Middag med venner, helst ute i sola på en nice restaurant, hører sommeren med. Lite slår god mat i godt selskap – og ikke minst fint vær. Oslo bugner av spisesteder, og det blir bare flere å velge blant. Vi har de klassiske og familievennlige, også har vi de som serverer deg gøyale retter og siste nytt fra matverdenen. Hovedstaden har blitt en restaurantstorby.

Melk har samlet 5 hippe restauranter i Oslo hvor du kan ha noe godt i glasset og spise en bedre middag.

Izakaia

St. Olavs Gate 7

Bortgjemt i en gate ved St. Olavs plass finner du Izakaia, en asiatisk restaurant.

Denne lille restauranten har blitt veldig populær, og det med god grunn. Her får du servert japanske småretter og drikke inspirert av japansk kultur. Mange av rettene du kan velge på menyen er vegetar, så her er det noe for alle.

Lokalet er ganske lite, og befinner seg under gateplan. Interiørstilen er også inspirert av japansk kultur.

De tar ikke i mot reservasjoner, så vil du ha et bord her så bør du være tidlig ute. Åpningstidene er fra klokken 17:00 til 01:00 mandag til lørdag, og på søndager er de stengt.

Foto: Instagram/ @izakayaoslo
Foto: Instagram/ @izakayaoslo

Betong

Operagata 77D

Det nyeste tilskuddet på denne listen er Betong. Her får du orginale retter, til en bra penge. De har fokus på gode råvarer og serverer folkelig gourmetmat. I restauranten er det god stemning, og de har uten tvil hatt fokus på deres visuelle uttrykk.

Åpningstidene er tirsdag til lørdag fra klokken 17:00 og utover.

En av fem restauranter er Betongen. Foto: Instagram/ @betongen
Foto: Instagram/ @betongen
Foto: Instagram/ @betongen
Foto: Instagram/ @betongen

Koie Ramen

Osterhaus’ gate 13

Midt i sentrum finner vi denne klassikeren som servere hjemmelaget ramen hver dag. Ramen er en smaksrik suppe som kommer i ulike varianter og det finnes et alternativ for alle. Enten du er veganer, vegetarianer eller spiser kjøtt – finnes det noe for deg her. Sammen med maten kan du nyte te eller japansk øl.  

De har åpent hver dag fra klokken 11:00 til klokken 22:00, utenom lørdag og søndag, da åpner de klokken 12:00.

Koie Ramen er på lista over hippe restauranter i Oslo. Foto: Instagram/ @koie.ramen
Foto: Instagram/ @koie.ramen

The Little Pickle

Jens Bjelkes gate 9a

Naborestauranten som ligger på hjørnet av Trondheimsveien og Jens Bjelkes gate. Her får du servert europeiske retter med vekt på engelske tradisjoner.

Matlagingen er enkel, men det holder i massevis. The Little Pickle fokuserer på gode og lokale råvarer. Menyen er kort og god. De tar ikke i mot reservasjoner, så her må du møte opp i god tid – og håpe at de har et ledig bord til deg.

Åpningstidene er fra klokken 17:00 til klokken 22:00 onsdag til lørdag, og på søndager har de åpent fra klokken 14:00 til klokken 19:00.

The Little Pickle er en av 5 hippe restauranter i Oslo. Foto: Instagram/ @thelittlepickleoslo
Foto: Instagram/ @thelittlepickleoslo
Foto: Instagram/ @thelittlepickleoslo
Foto: Instagram/ @thelittlepickleoslo

Mamma pizza 

Dronningens Gate 22

Den siste restauranten på lista over hippe restauranter i Oslo, er Mamma Pizza. Sikkert kjent for mange gjennom Instagram, for dette stedet elsker folket. De har gjenkjennbare bordduker og sitteplasser langs fortauskanten. Med sin italienske meny og italienske interiørstil, ser det fort ut som at man er i Italia og ikke i hovedstaden når man poster et bilde herfra.

Pasta og pizza slår aldri feil. Åpningstidene til Mamma Pizza er fra klokken 11:00 til klokken 21:30 hver dag, utenom lørdag og søndag, da åpner de klokken 12:00.

En av fem hippe restauranter i Oslo. Foto: Instagram/ @mammapizzaoslo
Foto: Instagram/ @mammapizzaoslo

Les også: 5 barer i Oslo hvor du kan ta utepilsen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer