Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Melk & Honning holder deg oppdatert på siste nytt fra motebransjen. (Foto: Christian Vierig/Getty)

5 kjappe motenyheter

Ikke gå glipp av siste nytt fra moteverdenen.

Hvem, hva hvor? Med vår nye spalte «Kjappe motenyheter» skal vi i Melk & Honning sørge for at du enkelt og raskt kan holde deg oppdatert på motenyheter fra bransjen. Heng på videre for motepåfyll.

Ransbølge hos Valentino i helgen.

Luksusmerket Valentino opplevde i helgen ran for store summer i butikk i både New York og Paris. WWD melder at det fredag ble gjort væpnet innbrudd i butikken i SoHo, og at det ble tatt med flere av de populære Garavani Roman Stud-veskene til en verdi av rundt 20 000 dollar. Både ranerne og varene er blitt funnet av politiet.

Dagen etter opplevde Valentino-butikken i 273 Rue Saint Honoré i Paris et lignende ran. I skrivende stund har ikke politiet ikke lyktes med å finne igjen verken ranerne eller varene. Godset inneholder blant annet flere av de samme veskene og har en samlet verdi på rundt 100 000 euro.

Valentino har hatt innbrudd i to butikker og mangler nå varer til over 100 000 euro. (Foto: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Serena Williams lager designerteam av underrepresenterte sammen med Nike.

Prosessen bak samarbeidet løper hele veien tilbake til 2019. Da gikk Serena Williams og Nike sammen om å skape et designerteam av ti utvalgte fra underrepresenterte bakgrunner, og dannet Serena Williams Design Crew. Ifølge Vogue, har de utvalgte designerne jobbet sammen med tennislegenden og sneakergiganten i 18 måneder for å få ut sin første kolleksjon. Williams har uttalt et ønske om at initiativet skal kunne bidra til å kickstarte karrieren til designerne som er med på samarbeidet.

Kolleksjonen ble lansert 17. august, og inneholder både sko og klær for dame. Dette blir trolig ikke det siste vi ser av kolleksjoner fra designer-programmet til Williams og Nike, som initiativ for å bidra til mer mangfold blant designere i bransjen.

Tennislegenden går sammen med Nike for å hjelpe designere fra underrepresenterte bakgrunner inn i bransjen med egen kolleksjon. (Foto: Tim Clayton/Corbis via Getty)

Nye Vogue Scandinavia vinner designpris.

Vogue Scandinavia lanserte førsteutgaven sin under moteuken i København i midten av august. Den skandinaviske utgaven av prestisjemagasinet, som har fire nordmenn med på laget, kjører en tydelig miljøansvarlig profil. Eksempelvis når det gjelder forpakningen, som består av utgavedesignede pappesker som blant annet er karbonnøytrale og laget av resirkulerbare stoffer.

For denne mer miljøvennlige forpakningen har de akkurat vunnet designprisen Red Dot Design Award, blant over tjue tusen bidrag. Den prestisjetunge prisen har blitt gitt ut siden 2005.

Vogue Scandinavia har vunnet designpris for forpakningen sin. (Foto: Instagram @voguescandinavia)

Madison Avenue sliter etter pandemien.

Shoppingtrafikken i den kjente handlegaten i New York har gått kraftig ned, sammenlignet med pre-pandemiske tall. Fashion United melder at mens flere av de andre elitedistriktene for shopping på Manhattan har opplevd en post-pandemisk boost, ligger Madison Avenue på rundt 71 prosent av trafikken for samme periode i 2019.

Handlegaten slet allerede før pandemien kom. Før pandemien mistet de også Barneys’ flagship i New York da kjeden meldte seg konkurs. Nå skal gaten ha det høyeste antall tomme utsalgslokaler på Manhattan.

Madison Avenue i New York City sliter med shoppingtrafikken. (Foto: Gary Hershorn/Getty)

Kylie Jenner med bikinikolleksjon.

I våres meldte flere internasjonale medier at Kylie Jenner skulle ha patentert navnet Kylie Swim – og nå er merket et faktum. Det var Kylie selv som annonserte nyheten på Instagram, sammen med et sniktitt-bilde av en cutout-badedrakt. I tillegg åpnet hun opp en konto for det kommende merket – som i skrivende stund har over 600 000 følgere.

Kylie Jenner teaser kommende badetøy i eget navn på Instagram. (Foto: Instagram @kylieswim)

Les også: 5 kjappe motenyheter: Young Royals-stjerne til Ganni

Siste saker

Mest lest nå
Les mer