Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Copenhagen Fashion Week. Foto: Instagram/ @rotatebirgerchristensen
Foto: Instagram/ @rotatebirgerchristensen

5 høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week AW24 er over for i år!

Forrige uke gikk Copenhagen Fashion Week av stabelen. Den internasjonale motebransjen var igjen samlet i København for en uke fylt med visninger av årets høst- og vintermote.

De store merkene leverte varene, og flere minneverdige øyeblikk. Årets street style skuffet heller ikke, og vi lar oss inspirere.

Etter denne moteuken gleder vi oss til høsten allerede!

Her er noen av høydepunktene fra Copenhagen Fashion Week.

Saks Potts

Det København-baserte merket fra 2014, har de siste sesongene overrasket med sine visninger under fashion week – i år var intet unntak. I august kunne de vise frem en 200 meter lang catwalk, mens denne sesongen gikk de for en eksklusiv visning i sin egen butikk i København. Det var en intim visning, med en eksklusiv gjesteliste.

Det var 11 modeller på catwalken, og supermodell Stella Maxwell var en av de.

Kolleksjonen er inspirert av Kate Moss sine festival-looks på tidlig 2000-tallet. Sterke farger og store belter gikk igjen i kolleksjonen! Y2K-moten setter fortsatt sitt preg på motebildet.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Saks Potts (@sakspotts)

Baum und Pferdgarten

Baum und Pferdgarten feiret 25 år med en lekker visning!

For å markere bursdagen tok designduoen, Rikke Baumgarten og Helle Hestehave, en titt på merkevarens DNA.

Gjennom 25 år, har merket utviklet seg fra sin puffermer og mye print til en slankere og en mer sporty silhuett. Dette ga de idéen om å lage en kolleksjon basert på motpoler. Motpoler som i å sette stoffer ved siden av hverandre, kraftmotstridende trykk eller for eksempel en maskulin skreddersydd bukse laget i delikate blonder.

Les også
7 bakerier verdt å sjekke ut i København

Kolleksjonen besto av denim, blonder, matchende sett og lekre kåper. Vi ønsker oss alt!

Gestuz

Det danske merket skuffet ikke på catwalken i år heller. Med en location som skriker glitter og glam levde de opp til forventningene. Vi fikk lyst til å danse!

Denne sesongen viste Gestuz frem en sexy og rocket partykolleksjon.

Kolleksjonen har tydelig hentet inspirasjon fra slutten av 70-tallet og tidlig 80-tallet. Minishortsen ble vist frem, palljettopper, store blazere, matchende sett og blondekjoler. Knallrød og hvit var farger som gikk igjen i flere av plaggene.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av GESTUZ (@gestuz)

Han Kjøbenhavn

Han Kjøbenhavn er tilbake til Copenhagen Fashion Week og viste frem en spennende kolleksjon på catwalken.

Kolleksjonen har fått navnet Silence, og var inspirert av grunnlegger og kreativ leder, Jannik Wikkelsø Davidsen, sin ungdomstid. For de som har fulgt Han Kjøbenhavn helt fra start i 2008, kan nok ha kjent seg igjen i flere av looksene.

Davidsen var en fotballfyr, og har brukt det som inspirasjon. Store bomberjakker, hettejakker og oversized plagg var en stor del av deres kolleksjon for høst/vinter 24.

Rotate

For å sette et verdig punktum for årets Copenhagen Fashion Week fikk Rotate æren av å avslutte hele uka!

Designerne, Thora Valdimars og Jeanette Madsen, lot seg inspirere av 50-tallet. Kolleksjonen de presenterte på den røde catwalken var sexy og preget av smale midjer. Fargene rødt og hvitt gikk igjen her også, for ikke å nevne denim, blonder og lær.

Les også
Jacquemus og Nike med ikonisk samarbeid

The grand finale for Rotate sin visning var åtte lekre brudekjoler, inspirert av 50-talls ikonet Elizabeth Taylor – nærmere bestemt hennes kjærlighetsliv og henne åtte ekteskap. Ikonisk!

Les også: M&Hs egne bilder fra Copenhagen Fashion Week

Siste saker

Mest lest nå
Les mer