Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @sarasvalberg
Foto: Instagram/ @sarasvalberg

13 ting du bør ha i veska på festival

Skal du på festival denne sommeren?

Festivallivet består av lange dager, hvor du ofte må klare deg med det du har i veska. Hver eneste gang man er på festival kommer man alltid på noe man har glemt, eller noe som hadde vært kjekt å ha med.

For å hjelpe deg på veien mot et enklere festivalliv, har Melk laget en lang liste med ting det kan være lurt å ha i veska. Mange av tingene er ganske selvsagte, men kanskje du kommer over en ting som du bare må ha med deg på neste festival. Bruk dette som en huskeliste.

13 ting du bør ha i veska på festival.

Solkrem

Solkrem bør være en selvskreven ting å ha i veska, – og det egentlig til enhver tid. På festival er du gjerne ute hele dagen, og plutselig står du der med sola rett i fleisen. Det er kjedelig å gå rundt med rød nese allerede etter første dag.

Denne solkremen fra Bondi Sands kan du også spraye over sminken, kr 255 via Vita.
Denne solkremen fra Bondi Sands kan du også spraye over sminken, kr 255 via Vita.

Gnagsårplaster

Lange dager med mye vandring – det er klart det blir vannblemmer og gnagsår av sånt. Ikke la det stoppe deg, og vær beredt med gnagsårplaster i veska. Redd en venn, og still opp med gnagsårplaster når hen har glemt det.

Compeed gnagsårplaster, kr 125 via Apotek for deg.
Compeed gnagsårplaster, kr 125 via Apotek for deg.

Antibac

Med festivaldo og generelt liten tilgang til vann og såpe, så er antibac en classic å ha i veska. Så fort du drar frem antibacflaska vil alle rundt deg også ha. Viktig å passe seg for alle basseluskene det kryr av på festivalområdet.

Antibac med lukt av kokos, kr 69 fra The Body Shop.
Antibac med lukt av kokos, kr 69 fra The Body Shop.

Regntøy

Norsk sommer overrasker stadig vekk, og været er ikke alltid forutsigbart. Derfor kan det være lurt å ha en eller annen form for regntøy i veska, – bare ikke paraply, for det er ikke lov på festival. Det kan være fint med en poncho eller en regnjakke som ikke tar så mye plass.

Regnjakke som kommer i en liten bag, som passer perfekt i veska, kr 449 fra Day ET.
Regnjakke som kommer i en liten bag, og som passer perfekt i veska, kr 449 fra Day ET.

Solbriller

Det er kjedelig å stå og myse med øynene en hel konsert, så derfor det er greit å ha et par solbriller i veska. Kanskje det ikker er så lurt å ta med seg sine dyreste og fineste solbriller på festival, men heller noen litt rimeligere man ikke er så redd for å miste. Det er kjedelig å miste de dyreste solbrillene du har i moshpiten.

Kule solbriller i veska, kr 129 fra BikBok.
Kule solbriller, kr 129 fra BikBok.

Ørepropper

Hørselen din skal du leve med resten av livet, så den er det viktig å passe på. Ørepropper er fint å bruke på konsert, og greit å ha hvis du skal sove på en festival camp – der er det ofte fest natta lang.

Ørepropper i veska, kr 60 via Farmasiet.
Ørepropper, kr 60 via Farmasiet.

Halspastiller

Du vet aldri når du møter den rette. Kanskje du får deg en liten festivalflørt? Da er det fint å ha en boks halspastiller med en fresh smak liggende, så slipper du å bekymre deg for dårlig ånde.

Frisk tabletter, kr 21 via Power.
Frisk tabletter, kr 21 via Power.

Hårklype

Hårklype er alltid lurt å ha i veska. Har du langt hår som henger rett ned blir det til tider varmt og klamt på ryggen, da er det fint å sette opp håret og få det unna. En fin hårklype passer alltid med festivalantrekket.

Søt hårklype formet som en sommerfugl, kr 400 fra
Søt hårklype formet som en sommerfugl, kr 400 fra Maanesten.

Håndvifte

Er det strålende sol på festival blir det alltid ekstra hot. En håndvifte kan da hjelpe og har fort en avkjølende effekt når du tar den i bruk. Den tar liten plass i veska, og kjekk å ha.

Håndvifte i veska, kr 30 fra Rusta.
Håndvifte, kr 30 fra Rusta.

Lipgloss

Gjennom en hel festivaldag er det greit å fikse på sminken i ny og ne. En skinnende lipgloss passer til alle anledninger, og adder det lille ekstra til festivallooken.

Juicy Lipgloss, kr 175 fra CAIA.
Juicy Lipgloss, kr 175 fra CAIA.

Pudder

Et kompakt pudder er også nice å ha i veska. Det er fort gjort å bli litt shiny i ansiktet gjennom dagen, og med litt pudder så er det problemet løst.

Lumene Stay Luminous Matte pudder i veska på festival, kr 169 via Kicks.
Lumene Stay Luminous Matte pudder, kr 169 via Kicks.

Lommespeil

For å friske opp sminken er det greit å ha et lommespeil lett tilgjengelig. Nå kommer det til og med lommespeil med lys, så da er det lett å fikse på sminken til alle døgnets tider.

Lommespeil med lys, kr 235 via Lyko.
Lommespeil med lys, kr 235 via Lyko.

Tom vannflaske

Ikke alle festivaler tillater dette, men hvis festivalen du skal på tillater vannflaske – så tar du det med. Det er viktig å drikke vann gjennom dagen, spesielt på festival hvor det gjerne er alkohol og sol innblandet. Du sparer også penger på å ikke kjøpe flaskevann, festivallivet er dyrt nok fra før.

Lett vannflaske i veska, kr 49 fra IKEA
Lett vannflaske, kr 49 fra IKEA.

Les også: Melk & Honnings beste festivaltips

Siste saker

Mest lest nå
Les mer