Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

11 foundations som kommer i 10 nyanser eller mer

Det er i det minste en start.

For ikke lenge siden var det nærmest umulig å finne foundation tilpasset spesielt mørkere hudtyper. Nå mener mange at vi er på rett vei, selv om det fortsatt kan virke som om det er et godt stykke frem til mål.

Et stadig større fokus på mangfold i mote- og skjønnhetsbransjen har fått mye av æren. Det samme har merker som har gått i bresjen, for eksempel Rihannas Fenty Beauty som i 2017 ble lansert med over 40 nyanser av foundation. I etterkant har man gjerne snakket om Fenty-effekten.

Både Rihanna og merket ble nærmest kollektivt hyllet i sosiale medier, samtidig som andre skjønnhetsmerker kastet seg på det som virker å være noe mer enn bare en trend, men et faktisk skifte.

Her er elleve foundations som kommer i ti nyanser eller mer:

Les også: Fenty-effekten: Bloggfavoritt får mangfoldkritikk

YSL Touche Eclat All-In-One Glow Foundation

YSL Beautés første krem-til-vann-foundation som når den kommer i kontakt med huden forandrer tekstur fra krem til vann. Lover naturlig til middels dekking som fjerner synlige ujevnheter. YSL Touche Eclat All-In-One Glow Foundation kommer i 12 nyanser.

Mac Studio Fix Foundation

Skjønnhetsgigantens Studio Fix-serie inkluderer foundation, concealer samt diverse paletter. Mac Studio Fix Foundation kommer i både flytende og fast form med henholdvis 64 og 53 ulike nyanser. For ikke å snakke om kampanjen med bredt internasjonalt mangfold med 111 personer med ulik alder og bakgrunn blant modellene.

Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless Foundation SPF 15

Bobbi Brown har i en årrekke lansert foundation i mange ulike nyanser, og denne er intet unntak. Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless Foundation SPF 15 passer til normal til fet hud, og gir naturlig dekke som kan bygges opp etter behov. Kommer i 30 ulike nyanser.

Lancôme Teint Idole Ultra Long Wear Foundation

I en studio med 400 kvinner sa 98 prosent at de fant en nyanse som passet dem blant Teint Idole Ultra Long Wear Foundation fra Lancôme. Den kommer i hele 45 nyanser, og er en oljefri, flytende foundation som kan bygges opp etter behov.

Nars Natural Radiant Longwear Foundation

Nars kom nylig til Norge, og med det også bestselgeren Natural Radiant Longwear Foundation. En lett foundation med naturlig finish fylt med ekstrakter fra bringebær, eple og vannmelon. Kommer i 33 ulike nyanser.

BareMinerals Original Foundation

Noe så uvanlig som en pudderfoundation i mange ulike nyanser – faktisk hele 30. Klassikeren Bare Minerals Orginal Foundation er en skikkelig oldie-but-goodie som opp gjennom årene har vunnet en rekke priser – og det er selvsagt ikke uten grunn.

Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation

Ingen liste over foundation uten Rihannas Fenty Beauty som på mange måter var en pioner når det kommer til ulike nyanser. Da Rihanna først lanserte skjønnhetsmerket tilbake i 2017 var denne foundationen det første produktet. Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Longwear over 40 nyanser.

Dior Backstage Face and Body Foundation

Da det erkefranske luksusmotehuset introduserte makeupserien Backstage under sin Cruise 2019-visning var det som et rimeligere alternativ til deres øvrige sortiment. Produktet som fikk aller mest oppmerksomhet var deres Face and Body Foundation. Den kommer i hele 40 nyanser inkludert den mørkeste nyansen noensinne fra Dior.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup

Det er fort gjort å glemme Estée Lauder – rett og slett fordi merket har vært med oss så lenge. Men det er alts ingen grunn til å la det gå i glemmeboken. Med foundationen Double Wear Stay-in-Place Makeup som er i fast sortiment byr kosmetikkgiganten nemlig på hele 42 nyanser.

Amberley Cosmetics Soft Illusion Lasting Fluid Foundation

Lett, med middels dekkevne. Passer til alle aldre og hudtyper, men med en voksen kundegruppe i tankene. Høypigmentert, vannavstøtende, fargekorrigerende og mykgjørende. Følger det norske skjønnhetsmerkets fargeteori ved å dele det totale fargespekteret inn i ti like deler for deretter å dokumentere ulike etnisiteters undertoner som igjen linkes opp mot riktig metning og mørkhetsgrad. Resultatet er at Amberley Cosmetics Soft Illusion Lasting Fluid Foundation har ti foundation-farger som passer de aller fleste.

Guerlain L’Essentiel 

Guerlains nyeste foundation L’Essentiel er en av nyhetene fra det franske motehuset denne våren. Foundationen skal sitte i opptil 16 timer, gir glød og inneholder 97 prosent naturlige ingredienser. Flakongen er designet av designeren Mathieu Lehanneur. Foundationen har byggbar dekkevne, og kommer i 30 ulike nyanser. Sammen med foundationen lanseres også en egen foundationkost. Den koster 495 kroner.

Hovedbilde via Fenty Beauty.

NB! Selv om disse merkene selges i Norge, hender det ofte at flere av fargene ikke kommer i salg her til lands.

Les også: Onsdag stenger sminkegiganten alle USA-butikkene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer