Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Sephora. foto: getty images
Event for Fenty Beauty by Rihanna hos Sephora april 2018 (Vittorio Zunino Celotto/Getty)

Onsdag stenger sminkegiganten alle USA-butikkene

Ansatte får mangfold-opplæring.

Den amerikanske R&B-stjernen SZA gikk i forrige uke hardt ut mot skjønnhetsbutikken Sephora. På Twitter skriver artisten, som egentlige navn er Solána Imani Rowe, at en ansatt ved sminkekjeden tilkalte vektere for å sikre at hun ikke stjal noe. Dette skal ha skjedd i en butikk i California, og SZA har gitt den ansatte navnet «Sandy Sephora».

Artisten selv mener at hun ble ekstra overvåket i butikken av den grunn at hun er svart.

På Twitter har artisten 2,67 millioner følgere – og innlegget hvor hun går ut som sminkegiganten er tirsdag retweetet i overkant av 8600 ganger.

Tweeten signert Rowe gikk fort viralt – og også Rihanna fikk den med seg. Superstjernen har tidligere brukt SZA i en leppestiftkampanje for sminkemerket Fenty tilbake i 2017. I dag selger Rihanna sine Fenty-produkter hos blant annet Sephora.

Etter denne hendelsen skal Rihanna ha sendt et gavekort til artisten, med en håndskrevet lapp hvor det står «Go buy yo’ Fenty Beauty in peace sis! One love, Rihanna».

NBC News skriver at Sephora beklaget seg for SZA dagen etter Twitter-innlegget:

– Du er en del av Sephora-familien, og vi skal sørge for at alle føler seg velkommen og inkludert i våre butikken. Vi vil du skal vite at vi tar klager som dette veldig alvorlig og at vi jobber med teamet vårt for å finne ut av situasjonen»

I etterkant av hendelsen har Sephora bestemt seg for at de vil stenge mer enn 400 butikker i USA førstkommende onsdag. 5. juni vil de ansatte i butikkene og på kontorene ta del i en workshop hvor de får opplæring i mangfold.

Les også
To norske modeller i Vogue Arabia

Les også: Se Kanye West style 72 år gamle David Letterman i Yeezy

Siste saker

Mest lest nå
Les mer