Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

«Zombie Boy» er død

Kunsteren og modellen ble 32 år gammel.

Fredag formiddag kom nyheten om at Rick Genest, også kjent som «Zombie Boy» ble funnet død i sin leilighet i Montreal, Canada. 

Genest var kjent for sine intrikate og overveldende tatoveringer som dekket hele kroppen hans. Ansiktet var tatovert for å ligne en hodeskalle, komplett med svarte ringer rundt øynene og synlig hjerne på toppen av hodet. Han ble et populærkultur-fenomen og dukket blant annet opp i  Lady Gaga sin «Born This Way»-video i 2011 hvor popstjernen hadde malt ansiktet identisk med Genests tatoveringer. 

Gaga tok til Twitter i dag for å uttrykke både kondolanse og sorg over dødsfallet.

«Selvmordet til vennen min Rick Genest, Zombie Boy, er hinsides ødeleggende. Vi må jobbe hardere for å forandre kulturen, bringe mental helse i forkant og fjerne tabuet som gjør at vi ikke kan snakke om det. Hvis du lider, ring en venn eller familie i dag. Vi må redde hverandre,» skrev hun.

Genest dukket også opp på catwalken og i kampanjer for den franske designeren Thierry Mugler. Han uttrykket sin kjærlighet for motebransjen i et intervju med WWD i 2012. 

«Jeg har alltid omgitt meg med kunstnere. Jeg har alltid elsket å være rundt kunstscenen og moteverdenen og utforme sett og rekvisitter og alt dette. Det er alt showmanship, det er all kunst», sa han til nettstedet.

Lady Gaga er ikke den eneste som har hyllet Genest i sosiale medier. Hans gode venn og stylist Nicola Formichetti delte et bilde på Instagram av de to sammen med bildeteksten:

«Hjertet mitt er knust. Hvil i fred, Zombie Boy. Sender alle mine kondolanser og kjærlighet til han familie og venner i denne vonde tiden», skriver Formichetti som også ber de som går med selvmordstanker om å søke hjelp. 

Influencer, stylist og motepersonlighet Storm Pedersen møtte Genest via felles venner da han bodde i New York. Til Melk & Honning forteller han at han fikk sjokk da nyheten kom sent torsdag kveld.

– Han var jo den som har vært mest profilert, og ble kjent i en tid der økonomien var svært dårlig. Det man ser da i et moteperspektiv, er at man blir mer eksperimentell og avant garde. Han ble jo gjort kjent gjennom Lady Gaga som kom på den tiden, og ble tatt rett inn i varmen av motepublikummet, forteller Pedersen til Melk & Honning.

Melk & Honning kommer tilbake med mer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer