Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Vier Instagram-profilen til å avsløre seksuell trakassering i motebransjen

Supermodell og aktivist Cameron Russell deler jenters anonyme historier.

I lys av den rystende avsløringen av Hollywood-mogul Harvey Weinsteins historie med seksuell trakkasering av unge kvinner, har spørsmål og anklager om seksuell trakassering blitt kastet lys på også utenfor filmbransjen.

Aktivist og tidligere Victoria’s Secret-modell Cameron Russell begynte for tre dager siden å dele historier om seksuell trakassering av modeller på sin Instagram-profil. Den første historien hun delte var tilsendt av en god venninne, og i caption oppfordret Russell andre kvinner i motebransjen som ville dele sine historier anonymt å sende henne en melding.

– Vi trenger en måte for  å bryte stillheten, samtidig som vi forblir beskyttet. Vi snakker ikke om én, fem eller en gang tyve menn. Vi snakker om en kultur av utnyttelse og det må slutte. HVIS DU VIL DELE DIN HISTORIE ANONYMT, DIRECT MESSAGE MEG og jeg vil dele dine ord. Hvis du vil dele di historie offentlig, bruk hashtag #MyJobShouldNotIncludeAbuse, slik at bransjen kan se hvor utbredt problemet er, skriver Russell på instagram.

I dag har hun delt 79 historier i individuelle Instagram-poster på sin egen profil med over 85.000 følgere. Hashtaggen har foreløping 222 innlegg.

Videre i beskrivelsen trekker Russell frem anklagene mot Weinstein som en av årsakene til at hun valgte å dele andres historier.

Etter å ha publisert nesten 80 historier fra jenter som forteller om misbruk og trakkasering helt ned i 14-års alderen, la hun søndag morgen ut meldinger til pressen og moteindustrien. 

Hun oppfordret pressen til å ikke misbruke historiene hun har delt på sin Instagram, og være varsomme ved eventuell sitering av opplevelsene som er publisert. Samtidig opplyste hun om at hun ikke ville stille opp på intervjuer i sammenheng med Instagram-aksjonen, for ikke å bidra til trafikk hos eventuelle nettsider som ansetter menn som utnytter unge jenter.

Russells melding til pressen via Instagram

Til motebransjen oppfordret hun alle magasiner, agenturer, kunder og redaktører om å stå opp offentlig mot seksuell trakassering.

– Vi vet alle hvem disse rovdyrene er og vi fortsetter å jobbe med dem. STOP. Annonsører og magasiner, slutt å ansette disse menneskene. Byråer, slutt å sende modeller til dem. Slutt i dag. Vent ikke til advokater blir involvert. Gjør den riktige tingen, fordi den gale tingen er helt grusom. #MyJobShouldNotIncludeAbuse»

Russells melding til motebransjen via Instagram

Les alle historiene på @CameronRussell på Instagram

Hovedbilde: Instagram @CameronRussell

Les også: – Donna Karan er avskum i en fancy kjole

Siste saker

Mest lest nå
Les mer