Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Vårens sneakerstrender

Hvis du ikke er en av de mest dedikerte fansen som går med de året rundt, er våren den sesongen det er på tide å ta fram kanskje de mest behagelige skoene tilgjengelig – nemlig sneakersene.

Melk & Honning har tatt en prat med Oslos beste sneakerbutikker, Stress og YME, om hvilke trender de mener vil prege denne våren.

Klassiske vs. it-sneakers

Modellene man har sett prege manges føtter de siste årene er Adidas Stan Smith og Superstars, samt Nikes Air Max 1 og Air Max 90. Disse er fortsatt like aktuelle forteller ekspertene på Yme og Stress.

Fredrik Josefsson, sneakersansvarlig på Yme, mener likevel at det kanskje kan være på tide å prøve noen nye modeller, som også har en veldig klassisk «look».

– Jeg synes at folk skal tørre å kjøpe noen andre modeller. Sterke alternativer er Adidas Gazelle og Adidas Lacomb.

Eirik Werge, daglig leder på Stress Grensen, spår blant annet at Adidas NMD, Reebook Instapump Fury, Asics Gel Kayano og Nike Cortez vil prege Osloborgernes føtter denne våren.

sneakers2

F.v: Nike Air Max 90 via @ymesneakers/ Adidas Gazelle via @stressoslo/ Reebok Instapump Fury via @stressoslo/ Adidas Superstar via @stressoslo/ Adidas NMD via @ymesneakers/ Nike Cortez via @stressoslo

Tørr å velg mer farger

Kjøpte du et par hvite sneakers i fjor trenger du sannsynligvis ett nytt par i vår. Josefsson fra Yme mener man alltid behøver et par hvite sneakers for våren og sommeren, men at man ikke skal være redd for farger.

Eirik Werge mener at det har blit mer vanlig å gå bort fra de hvite sneakersene.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Man ser at folk tørr å prøve mer farger, sier Werge.

– Du kan kanskje krydre det til med et par Nike Air Force 1 i en fresh farge eller et par rosa Adidas Stan Smith x Raf Simons. Fargerike sneakers kan løfte et helt antrekk, forteller Josefsson.

Sneakers3

F.v: Adidas Stan Smith x Raf Simons via @ymesneakers/ Puma suede via @stressoslo/ NikeLab Air Force 1 via @ymesneakers

Sporty trend

Hverdagssneakersene tar mer og mer i bruk teknologi som er først er ment for joggesko, slik at sneakersene – om mulig – har blitt enda mer behagelig enn noen gang.

– Den sporty trenden er superhot! Adidas har en såle som kallas for Boost som er utrolig komfortabel på foten. På de fleste releaserne som har en Boost-såle er det mange folk i kø, så de blir utsolgt nesten med en gang. Skal man ta den sporty trenden helt ut så er Adidas Y-3 et «must»!

På Stress har de troen på Nike Air Jordans, også når det kommer til damer, som går rett innenfor den mest sporty trenden.

sneakers4

F.v: Adidas Y-3 Pure Boost via @ymesneakers/ Nike Air Jordan 12 via @stressoslo

Kraftige og retro

Man ser også en del sneakers med litt kraftig og «klumpete» look i motebildet nå. I lys av at flere merker relanserer modeller fra arkivet, har retro sneakers blitt mer og mer populært.

– Vi ser at den litt kraftigere og retro sneakersen, som for eksempel Nike Air Max 95 och Nike Air Max Plus TN, er veldig hot, forteller Josefsson fra Yme.

– Nike Air Max Plus er desidert en av sesongens it-sneakers, påpeker Werge fra Stress.

sneakers6

F.v: Nike Air Max 95 via @stressoslo/ Nike Air Max Plus via Sneakernews/ Nike Air Max Plus via Lasoo UK

Les også: Vårens jeanstrender: På tide å legge bort «skinny» jeansen!

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer