Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde: Guccis SS16 kampanje

Fra androgynitet til Trucker-capser – Les moteekspertenes spådommer for 2016

Nye år preges ofte av nye trender. 

Moteekspertene vi har snakket med mente fjoråret var preget av flere populære designeres abdisering fra sjefsdesignertronene hos de store motehusene, og etableringen av den nye arenaen for motevisninger kalt OsloRunway.

Nå er 2016 her, og har gitt oss blanke ark og fargestifter i hendene.

Hva vil være de største trendene i året som kommer, hva vil skje, i hvilken retning vil motebransjen bevege seg? 

Vi har snakket med noen av Norges aller største motepersonligheter.

 

Skjermbilde 2016-01-03 kl. 15.06.11

Foto : Instagram.com/josteinwalengen

Jostein Wålengen, Butikkeier for NR.9, Stylist og redaktør for Melk & Honning. 

2016 blir et spennende år! Rent økonomisk blir det spennende å se hvordan oljenedturen og den svake kronen vil prege motebutikker, import og eksport. Det kan i teorien være gunstig for norske merker med mye eksport, men vil også skape en økning i priser – spesielt blant norske klesmerker med utenlandsproduksjon og
norske motebutikker som importerer fra EU, England og USA.
Bilde: Instagram.com/yeezyseason1

Bilde: Instagram.com/yeezyseason1

– Jeg tror skillet mellom high-fashion, kjendiser og underholdningsindustrien blir enda mindre i 2016, en tydelig tendens de siste årene – med Kanye Wests «Yeezy»-kolleksjon og Star Wars-samarbeidene som beste eksempel.
– Trendmessig vil nok 70-tallet holde seg som en sterk tendens gjennom våren, men snart dempes til fordel for 80-talls-referanser, naturfarger og mer eklektiske material- og fargemikser.

 

 

ida-IMG_2384

Foto : Privat

Ida Eritsland, Moteviter, D2-skribent og foreleser

Jeg tror det kommer til å bli åpenbart at undergrunnen lever igjen. Det er naturlig med en så dominerende mainstreamkultur som vi ser idag. Vi ser et felt der musikk, mote og kunst agerer som ett og samme kulturuttrykk, der skillelinjene forsvinner. En ny generasjon står klar – og imperiet står kanskje litt for fall?

– At både Raf Simons og Alber Elbaz valgte å si stopp i sine roller som sjef for Dior og Lanvin er jo veldig interessant – at enorme krav om profitt dreper kreativiteten, mens mindre, frie aktører tjener stort – også økonomisk – på å tørre å tenke nytt.

– Det er en forventning i luften, er det revolusjon på gang? 

 

Bilde: Amar Faiz privat

Bilde: Amar Faiz privat

Amar Faiz, Grunnlegger og eier av modellbyrået Idol Looks

 – Det er spesielt 3 modeller vi har tro på og venter store ting av i 2016, nemlig Erlend Nitter-Hauge, Helene Hammer og Polina Sova. 

– Erlend Nitter-Hauge har allerede vært et fast ansikt for Moncler, gjort kampanjer for Jill Stuart og han

går visninger under mens fashion weeks nå i januar og februar. Det er mange modeller som driver å platina-bleker håret sitt om dagen – som f.eks Lucky Blue Smith – men Erlend er en ekte platina-blond nordmann!

IMG_1674

Bilde: Helene Hammer/Idol Looks

– Helene Hammer har figurert i amerikanske Elle og gjort kampanjer for Swarzkopf, og hun er en av ytterst få som både er kommersielle og high-fashion, dvs. at hun både kan gå visninger og figurere i de mest kommersielle reklamer. Hun blir i tillegg lagt merke til for sin kule klesstil, og fotograferes stadig av streetstyle-fotografer. 

– Polina Sova har vært i gamet en stund, men nå i det siste har hun virkelig blitt lagt merke til. Vi bruker et uttrykk i modellbransjen «She’s been reinvented», og det er eksakt det som har skjedd med Polina. Hun har nylig gjort fotoserier både for Vogue og Elle. I 2016 vi kommer til å se mye mer av henne!

 

 

Skjermbilde 2016-01-03 kl. 15.03.49

Foto : Instagram.com/sheilalyhneyoga

Sheila Lyhne, Stylist og driver av sheilalyhne.com

Jeg tror absolutt 70-tallet vil fortsette å være toneangivende i 2016.

– Korte, løse tunikaer med pologenser under, duse kaki/safari farger, maxiskjørt stylet med casual t-shirts over, cord sett og drakter med spisse hvite platåsko, bølgete hår og strobe-makeup er noen elementer jeg vil trekke frem.

– Jeg tror også at vi kommer til å se mere farger som oransje, rosa og gult i 2016!

 

Skjermbilde 2015-12-29 kl. 18.27.29

Anders Kemp, Journalist i d2

– Jeg tror unisex-trenden beveger seg videre, at kvinner fortsetter å klippe seg kortere, mens menn sparer til lengre.

– Nittitallsrenessansen glir over i 2000-retro (trucker-capen er ikke langt unna, hehe). Det blir garantert mer farger. Mye rødt, fersken, rosa, kan det se ut som. Hedi Slimane og Saint Laurent fortsetter å være instrumentelle for hvordan  yngre motehipstermenn kler seg.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer