Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Trenger vi egentlig alle maskene?

Trenger vi egentlig alle maskene?

– Jeg tror det er en kombinasjon av Instagram-vennligheten. og at det er en enkel innfallsvinkel til hudpleie; det er et produkt som er lett å forstå.

Tidligere har Melk & Honning skrevet om trenden med sheet masks. Den ser ut til å ingen ende ta, faktisk bare vokser den med masker for enhver anledning og resultat – ikke lenger kun begrenset til sheet masks, men også både øyemasker og leppemasker, morsomme dyremasker, slice masks, gullmasker, sølvmasker og så videre. Oversikten er nærmest utømmelig. Og det er ingenting som tyder på at trenden er i ferd med å blåse over, snarere tvert imot.

Men trenger vi egentlig alle disse maskene?

– En ansiktsmaske skjønner alle hvordan de skal bruke

Maja Hattvang

– Jeg tror det er en kombinasjon av Instagram-vennligheten. og at det er en enkel innfallsvinkel til hudpleie; det er et produkt som er lett å forstå, sier journalist og influencer Maja Hattvang til Melk & Honning.

– Flere og flere blir interessert i hudpleie, men å finne fram til en rutine med dobbelrens, toner, essence, serum, krem, solfaktor og så videre tror jeg forvirrer mange. En ansiktsmaske derimot skjønner alle hvordan man skal bruke. De markedsføres også ofte som en quick fix.

– Jeg elsker en god ansiktsmaske, men bruker det mest som prepp før jeg skal sminke meg til noe spesielt. Samt en god leiremaske for å rense huden ekstra et par ganger i måneden.

Det korte svaret er nei, mener Hattvang på spørsmål om vi egentlig trenger alle disse maskene.

– Men det er finnes gode masker i alle kategorier som absolutt ikke er bortkasta tid. Jeg er svak for gode øyemasker, fordi man ser forskjell med en gang, forteller hun.

Les også
Denne appen finner de mest Instagram-vennlige spotsene for deg

– Jeg tror helt klart masketrenden er her for å bli, men at show-maskene med gull og glitter – som ofte gjør mer skade enn nytte – kommer til å forsvinne.

Boostes av sosiale medier og influencere

Katarina Petrovic
Katarina Petrovic.

Influencer Katarina Petrovic er kjent for sine mange maske-selfies på Instagram, og er en svoren tilhenger av ansiktsmasker.

– Det er ikke til å legge skjul på at jeg er superfan av masker. Ikke nødvendigvis fordi alle nødvendigvis oppfyller det de lover – mange gjør dessverre ikke det – men fordi masking rett og slett er mellom 10-30 min med egenpleie og batterilading. Og det er veldig nødvendig i den altfor raske verden vi lever i, sier hun.

– Når det er sagt er er masker virkelig geniale quick fixes for huden – noen gir også langvarige resultater dersom de brukes riktig. Skal du ut på middag eller fest eller har du et viktig møte du ønsker å se litt ekstra fresh ut til, gjør en god maske faktisk en stor forskjell, og kan gi både glød, men også fungere som den perfekte primeren.

Petrovic tror masketrenden først og fremst har fått en boost takket være sosiale medier og influencere.

– Det er ikke til å legge skjul på at noen masker er veldig Instagram-vennlige. Når det er sagt finnes det en rekke masker som faktisk har en helt fantastisk effekt, så det er nok en god kombinasjon.

Tror du dette er en greie som vil blåse over – eller er masker av alle slag her for å bli?

– For øyeblikket ser det ut til at masketrenden ikke har tenkt seg noe sted med det første. Produsentene er veldig klare over eksponeringen i sosiale medier og utnytter populariteten for alt det er verdt ved å konstant fornye seg og komme med både mer moderne og Instagram-vennlige masker. Til og med for meg, som jeg vil si er over gjennomsnittet interessert i masker, er det vanskelig å følge med på alle masketrendene. Så jeg tror nok ikke de har tenkt seg noe sted med det første, men på et tidspunkt vil de nok bli erstattet med et annet Instagram-vennlig beauty-produkt.

Ekspert: – En type luksus

– Masker gir huden fuktighet i tillegg til å gi oss generell velvære. De kan også forlenge effekten av aktive kremer som for eksempel a-vitaminsyre, sier Mojhan Abdeh ved Dr. Bondeviks Privatklinikk til Melk & Honning.

Les også
Line of Oslo har åpnet ny butikk på Aker Brygge

Men trenger vi egentlig masker?

Ikke nødvendigvis, mener Abdeh. Det avhenger nemlig av både hudtype, alder og årstid, og også hvilke kremer man ellers bruker.

– Masker kan betraktes som en type luksus. Det er mange kjendiser som står frem og forteller om alskens mulige masker og peelinger, men det er viktig å huske på at man ikke ha ansiktsmaske. Når det er sagt er jo alltid mange som vil følge en trend selv om behovet ikke er der.

[soliloquy id=’62668′ type=’gutenberg’]

Hovedbilde via Vogue.

Les også: Hudpleiemerkene som holder det de lover

Siste saker

Mest lest nå
Les mer