Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Hva er trendene for menn på stranda i år?

Den mannlige delen av befolkningen har nesten like mange valgmuligheter som oss kvinner når det gjelder badetøy på stranda – Alt fra små neonfargede G-strenger på brunsvidde menn i Hellas, til lange shortser fra O’neill på menn som tilsynelatende ble født med et surfebrett under føttene.

De aller fleste bruker likevel kanskje helst en badeshorts i en eller annen nøytral farge, som verken skriker av «harrytass» eller «strandløve.»

I likhet med at trendene for hva slags bikinier det er som gjelder skifter fra år til år, endrer dette seg også for menn.

Vi har derfor snakket med to eksperter på emnet om hva slags badeshorts man bør velge i år: Carl Christian Ferner, butikksjef hos Ferner Jacobsen, og Lavrans Solli, profesjonell svømmer og modell. 

Som en vaskeekte fisk i vannet har Lavrans Solli vokst seg til å bli en av våre mest lovende svømmere. Han bruker derfor selvsagt mye av dagen spaserende i og rundt bassenget i Speedos. Men det er ikke dermed sagt at den blir med han på stranda når feriefølelsen har kicket inn, og Solli slipper å forsøke å sette nye rekorder i poolen.

Lavrans Solli

– For meg så blir slike helt stramme badebukser kun brukt i konkurransesammenheng. Personlig synes jeg speedo kan bli litt kjedelig på stranda når man har så mange kule og freshe shortser å velge mellom nå, forteller Solli til Melk & Honning.

Heller ikke den tradisjonelle surfeshortsen – en storfavoritt blant unge menn anno 2005, gjerne med en boxershorts under – er heller ikke helt i tiden ifølge svømmeren.

– Har du en sånn er det nok på tide å finne noe som er litt mer up-to-date!

Personlig har han denne sesongen fått et nytt favorittmerke; nemlig det svenske merket NIKBEN.

Les også
Hårfrisyrer som passer perfekt til bunad (og andre antrekk) på 17. mai

– De har så masse kule motiver på shortsene og en utrolig fin cut.

GQ magazine skrev allerede i januar i år at ‘showoff’ badeshortsen er en av 2017 største trender for menn. Det er ikke ‘in’ å kjøre safe med ensfarget marine og svart – nå skal det gjerne være knallfarger og spreke mønstre som får deg til å skille deg ut.

– Badeshorts i samme materiale som Speedo er helt klart forbudt.

Carl Christian Ferner mener som Solli at Speedo er helt ut på stranda, og at det samme også gjelder badeshorts i samme materiale som speedo.

– Det er helt klart forbudt, forteller han til Melk & Honning.

Hos forretningen Ferner Jacobsen har de etter nøye vurdering valgt å satse på fire ulike badeshorts-merker.

– Orlebar Brown, Swims, Polo Ralph Lauren og Moncler. Orlebar Brown er vi veldig fornøyde med å få inn siden disse er litt nye på markedet. De kjennetegnes at de ofte har foto-print som motiver, noe som gir friske farger. Her kan man også få printet på sitt eget bilde om man ønsker det, forteller Ferner.

Når det gjelder de andre merkene er de mer klassiske, vide, tidløse modeller med elastikk og snøring i livet – i Polo sitt tilfelle med knallfarger som er veldig i tiden.

– Jeg tenker at det viktigste er at man finner en modell som man føler seg komfortabel i. Og gjerne en med litt farger som man kan bruke når man har fått farge på kroppen. Jeg tenker at man i alle fall bør ha 2-3 badeshortser, slik at man har litt å bytte i.

Les også
Nå åpner Høyer ny flaggskipsbutikk på Paleet

Lavrans Solli stemmer i at det er viktigere med komfort, enn å være trendy.

– Smil og le og vis at du er komfortabel uansett hva du går i! En god holdning og glimt i øyet er viktigere enn å ha det siste innen bademote, men du kan jo alltids friske opp shortsen for å sette prikken over i’en. 

1. Vilebrequin, Moorea Mid-Length Printed Swim Shorts, via mrporter.com, 2230 kr. 2. Nikben, Big Mouth, via nikben.com, 902 kr. 3. Polo Ralph Lauren, Hawaian swim shorts, Eletric melon, via Ferner Jacobsen. 650 kr. 4. Weekday, Tan Printed Swim Shorts. 250 kr. 5. H&M, Kort badeshorts. 139 kr. 6. Orlebar Brown, Bulldog photographic Roc Pool Beach swim shorts, via Ferner Jacobsen. 2500 kr. 7. Orlebar Brown. Bulldog Mid-Length Printed Swim Shorts, via mrporter.com. 2100 kr. 8. Thom Brown, Mid-Length Appliquéd Swim Shorts, via mrporter.com. 5100 kr. 9. Nikben, Jiro, via nikben.com. 902 kr.

Les også: Weekday har valgt en norsk modell til å fronte den nye badetøykolleksjonen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer