Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Denne norske dama jobber for de største motehusene i Paris

– Noe av det rareste jeg har opplevd er kanskje det å skulle snike seg forbi en haug av paparazzier, som ventet på å snappe bilder av Kim Kardashian som skulle til oss hos Givenchy på fitting, forteller Myklebust.

Torunn Mjånes Myklebust har laget prints for Alexander McQueen, Givenchy og Roberto Cavalli, og jobbet i den internasjonale motebransjen i 11 år.

Veien mot suksessen startet med en bachelor på Københavns mote og designskole, etterfulgt av en liten periode som intern i den danske hovedstaden, før hun fikk et internship hos selveste Alexander McQueen i London.

– Så langt tilbake jeg kan huske har jeg laget ting for hånd. Jeg fikk være med morfar i møbelverkstedet hans og lage ting av tre, og mamma lærte meg meg å sy. Etter litt sukking fra henne om jeg «ikke heller kunne ta et sykurs og lære å gjøre det litt ordentlig» ble det en bachelor ved KMD. Likevel var det først hos McQueen at jeg oppdaget hvordan man kan blande alt sammen og lærte å jobbe med prints og tekstildesign. Da åpnet det seg en helt ny verden for meg, forteller Myklebust til Melk & Honning.

Etter endt internship reiste hun hjem til Norge en periode, der hun utviklet portfolioen sin og fikk jobb hos Noir med Peter Ingwersen.

Photo 12-08-2017

Photo 12-08-2018

Vel et år senere ringte printdesigneren hos Alexander McQueen og tilbød Torunn jobb. Hun ble værende hos det anerkjente motehuset i London fram til 2011, blant annet som barselsvikarierende for head of print. Så bar det videre til Paris hos Givenchy, som head of print for damelinjen til Ricarrdo Tisci, og hun kaller fremdeles lysets by for sitt hjem. 

Les også
Sleepers samarbeider med Ida Broen

– I dag jeg jobber jeg som print- og tekstilkonsulent for blant andre Roberto Cavalli og Neill Barrett, samt gjør diverse prosjekter for interiør og forskjellige typer mønster design.

Myklebust forteller at det å arbeide med print og tekstiler er fantastisk spennende.

–  Det å skape en look, tenke 3D og samtidig overflatedesign er spennende. Det skjer så mye i prosessen og det er rett og slett magisk når allt kommer sammen, forteller hun.

Planen var egentlig ikke å bli så lenge i utlandet, men gode jobbmuligheter har gjort det mulig for Myklebust å bli værende.

Photo 13-01-2016 09 38 12

– Det beste med å se Norge utenfra er å se den diamanten jeg kommer fra med sin fantastiske natur. Vi er utrolig heldige som kan få lov å reise nesten hvor som helst og  jobbe uten tidkrevende visasøknader. Jeg gleder meg også veldig til å se hva som skjer med den norske moteindustrien de neste par årene, for det er mye som skjer der hjemme, endelig, forteller hun. 

Hun anbefaler alle som vil skape seg en karriere i den internasjonale motebransjen å få så mye erfaring som mulig allerede mens man er student.

– Vær nysgjerrig, møt folk og ha mange internships! konkluderer Myklebust.

Les her om den nært forestående BIK BOK RUNWAY AWARD, der Torunn har sittet i nominasjonsjuryen.

Bilder: Courtesy of Torunn Myklebust/Christian Belgaux

Siste saker

Mest lest nå
Les mer