Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Lena Dunham får kritikk for sin plus-size-kolleksjon
Er hun egentlig en god ambassadør? (11 Honoré)

Tilbakeslag for Lena Dunhams plus-size-merke

Har de glemt hennes svært så kontroversielle fortid?

Tidligere denne uken kom nyheten om at Lena Dunham nå lanserer sin helt egen plus-size-linje for den britiske nettbutikken 11 Honoré.

Men før kolleksjonen i det hele tatt er rukket å komme på plass i de digitale butikkhyllene kommer tilbakeslaget.

Kolleksjonen skal være en hyllest til større kropper, og er tilgjengelig i størrelsene 12-26, tilsvarende 42-58 i europeiske størrelser.

Lena Dunhams kolleksjon får kritikk (11 Honoré)

Det er ikke nok, mener kritikerne.

«Lena Dunham har laget en plus size-kolleksjon som bare går til størrelse 26. Det er ikke en plus size-kolleksjon. Det er en mid size-kolleksjon med begrensede størrelser, skriver en bruker på Twitter.

Det er ikke bare de begrensede størrelsene som har fått internettet til å koke. Flere stusser også over prislappen som varierer fra 98 til 298 dollar, tilsvarende fra rundt 830 opp til over 2500 kroner.

Om kolleksjonen skriver hun på Instagram til sine 2,8 millioner følgere:

«Jeg har vært en størrelse 4 på den røde løperen og en størrelse 16. Jeg skulle ønske jeg kunne si at opplevelsen av å kle på meg var den samme, men det er den ikke. Når du er tynn – uansett årsak – er det som et bekreftende nikk for at du passer inn i samples og ser ut som en Hollywood-stjerne».

(11 Honoré)

I et intervju med The New York Times sier hun:

– Det er så mye fordommer rundt større kropper, og jeg tror en av fordommene er at større kvinner er dummere. De spiser for mye og vet ikke hvordan de skal stoppe. Tynne kvinner må være kresne og kunne bruke sin viljestyrke. Større kvinner må være begrenset i sin forståelse av verden, og de fortsetter å gjøre ting som er dårlige for dem. Det er mange som har skrevet til meg på siden min: «Du fremmer fedme. Forstår du ikke at du dreper deg selv. Er du dum? Hvorfor gjør du det?».

Men ikke alle er enige i at Dunham er en spesielt god profil for å fronte plus-size-bevegelsen.

For skuespilleren, regissøren og manusforfatteren er ikke akkurat fremmed for kontovers. Snarere tvert i mot.

I 2017 anklaget hun en annen kvinne for å lyve om voldtekt – noe hun senere beklaget på en mildt sagt spesiell måte og i 2015 sammenliknet hun anklagene om seksuell trakassering mot Bill Cosby med holocaust.

Hun har tidligere tatt avstand fra plus-size-bevegelsen og gått ut mot termer og betegnelser som «plus», «curvy» og «kroppspositiv».

Tilbakeslaget er todelt, mener Nylon.

«For det første, hvorfor blir en så problematisk stemme løftet opp i et såpass marginalisert rom. Og i tillegg, hvorfor får Dunham, som ikke har satt pris på plus-size-fellesskapet i det hele tatt, et så stort privilegium?».

Kolleksjonen er den britiske nettbutikkens første designersamarbeid, og skal være starten på et større og mer langvarig samarbeid mellom de to.

Les også: Influencer Sonja Iren om fatshaming og plus-size-bevegelsen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer