Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Whyred søker konkursbeskyttelse
Whyred SS19. Foto via Whyred

Svensk it-merke nær konkurs

– Usikkert hva som vil skje videre.

Det svenske klesmerket Whyred søkte forrige uke om konkursbeskyttelse. Merket som ble grunnlagt i 1999 i Stockholm sitter med en gjeld på cirka 30 millioner svenske kroner. Det skriver Fashion Forum.

Det er Stay Hungry som sitter på det svenske merket i Norge. I fjor måtte de stenge dørene til Whyred-butikken i Torggata i Oslo.

Daglig leder, Tone Næss, sier til Melk & Honning at Whyred er under en rekonstruksjon, og at ingenting er fastsatt foreløpig.

– Vi har vært klar over en presset økonomisk situasjon, men aldri slik den foreligger per dags dato. Det er usikkert hva som vil skje med Whyred i Norge fremover, og vi må avvente mer informasjon før vi tar en beslutning hva Stay Hungry AS gjør videre med samarbeidet, sier hun.

Whyred har visstnok slitt i flere år, noe som skulle rettes på da selskapet i november 2018 ble kjøpt opp av selskapet Gotoga sammen med det svenske merket Hope. Gotoga har denne våren funnet ut at Whyred har en verre forretningsmodell og større gjeld enn de var klar over da de kjøpte selskapet i fjor.

– Whyred og de datterselskapene som selskapet eier har havnet i en utsatt situasjon vedrørende deres likviditet. Noe som betyr at selskapet og dens datterselskaper i den nærmeste fremtid ikke vil være i stand til å betale sine lønninger, skatter og gjeldsforpliktelser, sier selskapet i sin konkursbeskyttelse.

Les også: Dansk smykkemerke reddet fra konkurs

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Andrea Steen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer