Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Supreme

Se jakken supermodellen solgte til inntekt for korona-veldedighet

46-åringen kom med et «dyrisk» bidrag.

At Kate Moss er glad i leopard ville vært en underdrivelse. Den tidligere supermodellen blir ofte sett i det dyriske mønstret. Enten i form av en bohemsk bluse, en elegant gulvlang kjole eller favoritten – en vintage leopardmønstret fuskepelsjakke.

Sistnevnte ble en voldsom trend på midten av 2000-tallet, nettopp fordi Moss brukte det.

Nå har dronningen av leopard auksjonert bort favorittjakken sin til inntekt for koronahjelp, ifølge britiske Vogue.

Det var gjennom moteplattformen for vintage, Vestiaire Collective, at Kate Moss la ut denne jakken for salg. Dette for å gi lanseringen av veldedighetsinitiativet for Covid-19 et lite puff. Alle inntekter går til ideelle organisasjoner som kjemper mot koronaviruset. Blant disse er World Health Organization, pengeinnsamling til den italienske regionen Lombardia, sykehusene i Frankrike og Paris og Madrids sykehus La Paz.

– Moteinnflytelsen hennes sier seg selv! Hun har slik en gjenkjennelig stil og denne jakken understreker det, sier Fanny Moitzant, med-grunnlegger av Vestiaire Collective til Vogue.

Kate Moss med overraskende koronahjelp
Foto: Skjermdump fra Vestiaire Collective.

Moitzant forteller videre at det som begynte som samtaler på nett om viktigheten av tilhørighet i krisetider, utviklet seg til et mammutsalg etter hvert som innflytelsesrike personligheter begynte å grave i garderobene sine.

I tillegg til Kate Moss, har også blant andre skuespiller Rachel Weisz, Thandie Newton, moteguru Anna Dello Russo, Givenchy-designer Clare Waight Keller, Bella Freud, redaktør Caroline Issa, Carine Roitfeld, Missoni-arving Margherita Missoni, makeup-artist Charlotte Tilbury, influencer Pernille Teisbæk og Veronika Heilbrunner donert godbiter fra klesskapene sine.

Jakken til Kate Moss gikk for omtrent 3000 kroner.

Les også: Kylie Jenner hylles for koronahjelp

Siste saker

Mest lest nå
Les mer