Annie Berner teamer opp med Superga

Italiensk kultmerke teamer opp med norsk designer

– Jeg har slitt ut en god del 2750 opp gjennom årene.

Superga er, som etterhvert mange brands, kjent for sine mange samarbeid.

Nå teamer de opp med den norske smykkedesigneren Annie Berner, som med det går i fotsporene til blant andre Rodarte, Luisa Via Roma, Highsnobiety og Sandro Paris.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For Superga har Berner designet tre par sneakers i modellen 2790. Det ene paret i blå- og hvit-stripet frotté med illustrasjoner av smykkene Vongole og Ariel fra hennes egne kolleksjon. De to andre parene er i quiltet bomull med blomstermønster inspirert av tradisjonelle Provence-stoffer i Bernes favorittfarger gul og blå.

– Vi har et utrolig godt forhold. Jeg er veldig glad i å danse, og kanskje fordi jeg så sjeldent bruker heels blir movsa bedre med sneakers. Pluss at jeg slipper å ta pauser for å bytte plaster, forteller Annie Berner til Melk & Honning om hennes forhold til sneakers.

– Jeg har slitt ut en god del 2750 opp gjennom årene. Superga for meg er en lys sommerkveld i august før skolestart. Alle er hjemme etter ferien. Vi sykler ut til Bygdøy for å bade, danser i bakgården på Skaugum og nyter den siste tiden med fri. Det er en magisk stemming – folk er blide, fulle av nye minner og kanskje litt forelsket? Denne bekymringsløse nostalgien var noe av det jeg ønsket å fange med kolleksjonen min Lunch. En ferie ved havet med snorkling, plystring og sjømat, mikset med en dose glamour. Sneakersene jeg har designet for Superga er en kombinasjon av disse. 

– Hvordan passer sneakersene inn i ditt smykkeunivers?

– Jeg syns det er veldig moro at Superga ønsket et mindre opplagt samarbeid. Smykker og sneakers er jo ikke en veldig tradisjonell kombinasjon. Ideen var å legge både design og kampanje innen universet til kolleksjonen min, Lunch, noe jeg synes vi fikk utrolig bra til. Jeg gleder meg til å gå med matchende smykker og sko. 

Samarbeidet med Superga er inspirert av Annie Berners egne smykker.

Blender, som har Superga blant merkene i sitt agentur, forteller til Melk & Honning at de siste årene har hatt en enorm respons på det italienske sneakersmerket i det norske markedet.

– Det er et merke vi i Blender holder veldig kjært, og som også er grunnen til at vi ønsket å gjøre et samarbeid med Annie Berner. Det var viktig for oss at vi valgte en collab med full integritet. Annie Berner er et merke som Blender beundrer og gjerne vil stå ved siden av både estetisk og merkemessig, sier Vilde Frogg Haram i Blender.

Alle bilder via Superga.

Les også: Mener Jenny Skavlan-kolleksjon kopierer norsk smykkedesigner

Artikkelen fortsetter under annonsen