Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Stylistene spår trender for høsten
Foto: Christian Vierig/Getty Images

Stylistene spår trender for høsten

Ny sesong betyr nye trender!

Høsten er rett rundt hjørnet, og med det er det snart på tide å pakke vekk sommergarderoben for i år. Strikkegensere, blazere og trenchcoats ønskes hjertelig velkommen.

En ny sesong betyr også at nye trender og tendenser snart inntar motebildet. I kjent stil kan vi allerede nå begynne forsiktig å få nyss om hva som blir det store fremover.

Vi har spurt et knippe stylister hvilke trender og tendenser de tror kommer til å gjelde denne høsten!

Petra Middelthon

ELLE-redaktør Petra Middelthon tror glamour og glitter i stor grad vil prege trendbildet denne høsten.

Stylistene spår trender for høsten
Petra Middelthon. Foto: Isabel Watson

– Etter halvannet år med pandemi, hvor komfort har stått i fokus både på hjemmekontor og fritiden, spår mange at høsten og vinteren blir stikk motsatt, sier hun til Melk & Honning.

Middelthon tror dermed at det er glamour, glitter og party som vil gjelde fremover.

– Alt vi har lengtet etter. Nå skal de høye hælene på, vi skal pynte oss og endelig kunne gå ut og vise oss i finstasen igjen.

– Vi ser allerede at det er mye paljetter, gull og metaller i motebildet. Det er nok materialer designerne har lengtet etter å jobbe med. Så en viss «Hollywood-glamour» kan nok regnes som en stor trend i høst, noe vi tar imot med åpne armer!

Middelthon påpeker også at strikk og ull er en gjenganger hver høst.

– Jeg kan ikke huske å ha sett så mange strikkekjoler hos så mange motehus som de har vist for denne sesongen. Så komforten forsvinner ikke helt, selv om verden åpner opp igjen, sier hun.

– Jeg elsker også å se at fake fur har blitt så stort, og også dette er en gjennomgående trend hos de fleste motehusene. Norske ELLE har tatt avstand fra ekte pels i snart 12 år, og det er veldig fint å se at den internasjonale motebransjen går i samme retning, avslutter hun.

Hege Aurelie Badendyck

Stylist Hege Aurelie Badendyck tror kjønnsnøytrale kolleksjoner, kroppsbevissthet og farger blir høstens store trender.

Stylistene spår trender for høsten
Hege Aurelie Badendyck. Foto: Instagram @hegeaurelie

– Noe av det mest spennende som skjer i bransjen nå er redefineringen av de tydelige kjønnsbaserte kolleksjonene, sier hun til Melk & Honning.

Badendyck påpeker at flere merker nå redefinerer herrekolleksjonen sine, og reflekterer et friere tankesett som er med på å utvide det tradisjonelle mannsbegrepet.

– De favner om både silhuetter, farger og materialer som tidligere ikke har vært synonymt med den stereotypiske mannen. Andre velger helt å unngå et skille på herre- og damelinjer. I dag er det for eksempel ikke lenger utenkelig å se en mannlig rapper iført skjørt. Noe som ville vært ganske usannsynlig for bare et par år siden, sier hun.

Badendyck tror også at klær som fremhever kroppen vil innta motebildet i større grad.

– Kropp er faktisk topp. Med de siste årenes nyansering av kroppsidealet, som rommer langt flere fasonger enn kun den syltynne og skyhøye, så er det naturlig at vi ser mer klær som fremhever kroppen.

Hun mener det viktigste er at trenden blir mainstream, og at kroppsnære plagg både er tiltenkt og brukt av mennesker i alle fasonger.

– Kroppsnære plagg som tights, åletrange topper, plagg med utskjæringer som viser hud og gjennomsiktige materialer er med på å hylle kroppen. Parallellt skaper de super loose jeansene og de stadig tilbakevendende oversizede overdelene interessante silhuetter. 

Badendyck har også troen på at farger vil være viktig denne høsten.

– Det motsatte av en pandemi, usikkerhet og dystopiske fremtidsutsikter må være en eneste stor fargefest, sier hun.

– Farger representerer liv og har blitt allemannseie – selv de som aldri går i annet enn «neautrals» eller svart velger å bryte med vanene sine.

– Med pandemi, klimakrise og uroligheter har vi behov for å uttrykke håp og positivitet, og for å fortelle hverandre at vi er overlevere, avslutter hun.

Line Langmo

Stylist Line Langmo spår også en høst med trender som farger og behov for å pynte seg.

Stylistene spår trender for høsten
Line Langmo. Foto: Instagram @linelangmo

– De siste årene har nok preget oss bevisst, men også ubevisst. Jeg tror mange er klare for å pynte seg, også i hverdagen, og man vil se mer lekenhet i styling, sier hun til Melk & Honning.

Også hun tror at farger blir en tydelig tendens.

– Jeg tror det vil bli en eksplosjon i farger og variasjoner av bærtoner. Som uvanlige varianter av rød, rosa og forskjellige nyanser av oransje.

Langmo tror også at det faktum at vi har holdt oss mye hjemme det siste året har påvirket oss i stor grad.

– Det at man er blitt flinkere til å bruke naturen og ønsker funksjonelle, tidløse og mer sesongløse plagg. Kunden er mer opptatt av gjenbruk og bærekraft, sier hun.

– Man har allerede sett en eksplosjon i hjemmestrikk og hekling, noe jeg tror vi vil ta med oss videre. Man ser mer mønstrede og fargerike strikkegensere, legger hun til.

Langmo har også troen på at 80-tallet fortsetter sitt comeback med store skuldre og korte skjørt.

– Samtidig vil body, tights og mer kroppsnære plagg prege motebildet. 

Likevel tror Langmo at vi tar med oss det komfortable inn i høsten.

– Jeg har stor tro på at vi vil se mer løse og oversized bukser, slik vi så hos Chanel, Fendi og Louis Vuitton. Disse med en elegant komfort i farger som beige, ecru, gult og brunt, avslutter hun.

Les også: Dette er trendene du bør slenge deg på nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer