Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @mathildeaugustadam

STILORAMA: Mathilde Augusta Dam

– Jeg er typen som knytter sterke bånd til hele garderoben min.

I denne spalten intervjuer Melk & Honning spesielt utvalgte personer om blant annet stil, inspirasjon, bomkjøp, yndlingsplagg og hva som står øverst på ønskelista.

I ukens Stilorama har vi tatt en prat med den danske influenceren Mathilde Augusta Dam om stil og inspirasjon.

Fortell kjapt om deg selv.

– Jeg heter Mathilde Augusta og er 29 år, bosatt i København og lever av drømmejobben min som mote- og livsstilsinfluencer, freelance content creator, kunstner, stylist og influencer.

– Jeg er oppvokst og bosatt i indre København. De siste ti årene har jeg jobbet i motebransjen med strategisk kommunikasjon og PR for danske motevirksomheter og som frilanser. Hjertet mitt brenner for kreativ utfoldelse. Balansen finner jeg mellom storby og livet på landet, og derfor bruker jeg også mye tid i sommerhuset mitt bord for København, nær hav og natur. Her finner jeg min beste flow; balansen. I min selvstendige jobb finner jeg en stor takknemlighet i å kunne kombinere mine kreative lidenskaper.

– Tenk å ha et talerør til så mange unike sjeler? Jeg er heldig, sier Mathilde Augusta Dam.

Beskriv stilen din med tre ord?

– Klassisk og feminin med en leken vri.

Hvem er ditt danske og hvem er ditt internasjonale stilikon?

– Jeg blir daglig inspirert av mektige kvinner i omgangskretsen min, og samtidig gatebildet i København, det kulturelle pulserende livet og naturen. Sesongens skiftende douche-nyanser lærer med å go with the flow og følge min intuisjon.

– Jeg syner at kvinner som Blanca Miros og Melanie Kieback er utrolig inspirerende. Det er nok mest av alt begrunnet i deres kreative og kulturelle forståelse og naturlige visuelle språk som formidles veldig genuint gjennom deres personligheter.

– Uforsiktig, feminint og rått.

STILORAMA: Mathilde Augusta Dam
Mathilde Augusta beskriver stilen sin som klassisk og feminin med en leken vri. Foto: Instagram/ @mathildeaugustadam

Hvilken by gir deg mest inspo?

– Paris er min absolutte favorittby og jeg har fått en fransk estetikk inn med morsmelken. I denne byen er det alltid ny inspirasjon å finne og fortsetter å overvelde meg. Jeg er inspirert av den uforsiktige, naturlige, elegante, klassiske og samtidig rockede og superkule måten å kle seg på.

– I tillegg oser byen av kultur, historie og romantikk. Det er alltid en ny bakgård å finne. Fasadene er uperfekte perfekte og minner meg om uttrykket «Det er en sprekk i alt. Det er sånn lyset kommer inn» av Leonard Cohen. I byer som Paris er ikke fasadene pusset opp til perfeksjon.

– Jeg nyter å observere historikken og kulturen – hvor man nyter livet.

Hva er din «hverdagsuniform»?

– Min hverdagsuniform er et par jeans, en oversized skjorte og ballerinasko eller sneakers. Klassisk, enkelt og elegant. Det skal gjerne være praktisk. Og jeg har ofte et par andre sko i vesken, da jeg går mye – og elsker det. Det er en del av min livsstil å være aktiv. Bevegelse gir meg energi. Og heldigvis elsker hunden min, Roberta, også den livsstilen.

STILORAMA: Mathilde Augusta Dam
Mathilde Augusta sin hverdagsuniform er jeans og en oversized skjorte. Foto: Instagram/ @mathildeaugustadam

Hva har du på deg på fest?

– Jeg kan like balansen mellom det rå og det feminine. Derfor blir det ofte en sporty hverdagslook med en elegant vri. Jeg har en feminin fasong, og derfor føler jeg meg mest komfortabel i et par bukser som jeg løfter opp med et par hæler. Så har jeg nettopp kjøpt et par oransje hæler. Jeg tenker at de kan piffe opp ethvert hverdagsantrekk.

– I tillegg et par klassiske smykker; noen store øredobber og litt perler.

Mathilde Augusta kjøpte seg nylig et par oransje hæler som hun tenker kan piffe opp ethvert antrekk. Foto: Instagram/ @mathildeaugustadam

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– Jeg er typen som knytter sterke bånd til hele garderoben min. Det kan være vanskelig når man med jevne mellomrom skal sortere ut, siden jeg lever av styling, så er den mest bærekraftige løsningen å la det jeg ikke bruker få nytt liv. Men det kan være en stor utfordring når man ser det hele som små, unike kunstverk (sagt med et glimt i øyet).

– Halskjede jeg har på meg hver dag har stor betydning for meg. Det er spesiallaget med en diamant for min mor, jeg og tvillingen. Vi har det på alle sammen, hver dag.

Hva er ditt største bomkjøp?

– En Celine-veske. Jeg måtte imidlertid innrømme at jeg ikke er egnet til små vesker. Jeg solgte vesken og kjøpte hunden min Roberta. Det var tankevekkende og jeg sverget at det skulle gå mange år før jeg noen gang ville vurdere å kjøpe en designerveske igjen (haha).

– Roberta er seks år og gir meg ubetinget kjærlighet hver dag. Tankevekkende.

Mathilde solgte en Celine-veske og kjøpte hunden sin Roberta. Foto: Instagram/ @mathildeaugustadam

Du har fem minutter før du må løpe ut av døra; Hva gjør du?

– Som vinterbader er min go-to et iskaldt bad, som frigjør så mye dopamin og endorfiner til kroppen min og fyller meg med god, ny energi. Jeg børster håret mitt bakover med min Mason Pearson-hårbørste, fukter huden med serum og dagkrem fra Woods Copenhagen. Så tar jeg på litt blush blandet ut med ansiktsolje, børster brynene mine, tar på leppomade fra Ficus Folium og tar et par perler eller chunky gulløredobber i ørene.

– For å være helt ærlig bruker jeg ikke lang tid på å gjøre meg klar. Livet er også for dyrebart for kleskriser.

Mathilde mener at livet er for dyrebart for kleskriser. Foto: Instagram/ @mathildeaugustadam

Hva står på ønskelisten din akkurat nå?

– En ny bikini så jeg kan få solkysset hud.

Hvilken trend synes du vi kan ta en pause fra nå?

– Jeg har erfart at man aldri skal si aldri. Ingenting er statisk – alt er organisk.

Minimalist eller maksimalist?

– Som en kreativ ildsjel er jeg nok en god blanding. Streng minimalisme har alltid vært litt utfordrende for meg, til tross for at jeg synes det er inspirerende. Vekt-ascendanten min har riktignok et stort behov for at det er balanse i ting og jeg trivest best i orden og estetikk.

– Med en stor kreativ lidenskap har jeg alltid mange kreative ideer, følelser og tanker. Derfor bør det helst være minimalt med rot rundt meg. Det er riktignok stor forskjell på rot og «kreativt rot». Jeg trives godt i «kreativt rot».

– Det utstråler liv, lidenskap og historie. Innen interiør så vel som styling. Det uperfekte perfekte.

Hvem ville du raidet klesskapet til: Carrie Bradshaw eller Bella Hadid?

– Helt klart Carrie Bradshaw. Hun klarer virkelig å være leken, feminin og klassisk med en overraskende liten vri. Det må ikke bli for fint, i mine øyne.

Mathilde Augusta ville raidet klesskapet til Carrie Bradshaw. Foto: Instagram/ @mathildeaugustadam

Jeans eller dressbukse?

– Jeans er en klassiker i min garderobe. Og de blir bare finere med årene og jo mer de blir brukt. Det er fantastisk.

Skinnjakke eller blazer?

– En klassisk blazer er min go-to når jeg skal i møter og så videre. Det funker litt som et par hæler. Kan kle opp alle overdimensjonerte denimbukser på en uformell måte for å se skarp og profesjonell ut.

Hva slags look imponerer man deg med på date?

– Det uperfekte perfekte. For meg handler det også mye om hvordan man bærer seg selv. Med en god holdning og et glimt i øyet kan man komme langt i mine øyne. Ingenting skal foretas.

– Jeg trekkes mot autentisitet og selvtillit.

Nevn tre must haves i garderoben din.

– Denimbukser, klassiske skjorter og masse gullsmykker.

Les også: STILORAMA: Silje Pauline Killi

Siste saker

Mest lest nå
Les mer