Processed with VSCO with j5 preset

STILORAMA: Maren Schia

Den kule looken til Moss-jenta Maren Schia har allerede blitt lagt merke til utenfor Norges grenser av motemagasinet Who What Wear. Her kan du bli kjent med Maren og stilen hennes før alle du kjenner følger henne på Instagram.

Av: Julia Johanne Tolo

Q&A: 

 ASL?
– 20 år gammel jente fra Moss, men flyttet til Oslo for å studere i fjor. Studerer medievitenskap, men drømmer om en karriere innen motebransjen. Jobber deltid hos Isabel Marant i Prinsensgate.

Beskriv garderoben din med tre ord?
– Chic og tidløs, men også eksperimentell.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva er din «hverdagsuniform»?
– Vide jeans, t-skjorte, en blazer eller jakke av noe slag og noen kule sko. Jeg har en guilty pleasure for jakker og sko, de kan forandre noe så enkelt som jeans og en hvit t-skjorte til et kult antrekk.

Hva er det kjæreste du eier i garderoben?
– Det må nok være bunaden min fra Vest-Telemark.

Hva er det mest crazy i garderoben?
– Min sølv og gull skinnjakke fra Uterqüe. Den er litt ala Girlboss jakken.

Hva ville du aldri gått med?
– Nettingstrømper, Uggs, hvit bomullstights og t-skjorter med teite quotes ala de man får kjøpt på marked i Spania osv.. mye jeg aldri kunne gått med.

Du har 5 minutter foran speilet, hva gjør du?
– Grer håret, pusser tennene mine, renser huden og grer brynene mine. Hvis jeg først har dårlig tid dropper jeg bare å sminke meg.

Hva er det dyreste du eier i klesskapet?
– Kanskje en quilted bomullsjakke fra Isabel Marant SS17 kolleksjonen, elsker den!

Hvordan pynter du deg?
– Går jeg i kjole eller skjørt matcher jeg det med sneakers, går jeg i jeans eller bukse matcher jeg det med hæler. Jeg liker ikke å være for casual eller for pyntet.

Hvem er ditt stilikon?
– Jeg har ingen spesifikke stilikon, men blir stadig inspirert av folk jeg følger på Instagram. Jeg jobber jo som sagt på Isabel Marant og får dermed mye inspirasjon fra hennes feminine og maskuline antrekk, hun er utrolig flink til å mikse de to stilene.

Sneakers eller hæler?
– Begge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vetements eller Gucci?
– For å være helt ærlig, så er ingen av de helt min greie, men jeg syns Gucci er flinke på accessoirer.

Sminke eller usminka?
– Sminke.

Cosmopolitan eller øl?
Cosmo.

Minimalist eller maksimalist?
– Kommer an på dagsformen.

Lørdag hjemme på sofaen eller ute på vift?
– Dessverre så må jeg si lørdag hjemme på sofaen hehe..

Dyrt eller billig undertøy?
– Lommeboken min sier billig.

Er du impulsshopper eller planlegger?
– Planlegger som oftest, hender også at det blir noen impulskjøp, men jeg kjenner meg selv såpass godt nå at jeg vet hva jeg kommer til å bruke og ikke. En regel jeg ofte følger er at man skal gå ut av butikken uten å kjøpe plagget, for så å gå tilbake igjen hvis du merker at du angrer på at du ikke kjøpte det.

Hva gjør du på søndager og hva er din søndagsuniform?
– Søndag er den eneste dagen i uken jeg har fri, så bruker den som oftest til å produsere innhold til Instagram og blogg, og dra på café/museum med venninner! Uniformen blir derfor forskjellig fra søndag til søndag, i og med at jeg har lyst til å skape forskjellige uttrykk på Instagrammen min.

Hvilket dyr assosierer du deg selv mest med?
– Jeg har to i katter i Moss, så må nok si katt.

Foto via Instagram: @marenschia

Les om de andre freshe folka i vår Stilorama-spalte her