Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @emabihor

STILORAMA: Ema Bihor

– Hver dag er en fest for meg. Skal man bare pynte seg ved anledning, så blir livet kort og kjedelig.

I denne spalten intervjuer Melk & Honning spesielt utvalgte personer om blant annet stil, inspirasjon, bomkjøp, yndlingsplagg og hva som står øverst på ønskelista.

I ukens Stilorama har vi tatt en prat med Ema Bihor om stil og inspirasjon.

Fortell kjapt om deg selv.

– Jeg heter Ema (uttales «Emma») og har snart tatt 32 runder rundt sola! Jeg er en estetiker og storyteller som ser livet gjennom et kamera hvor jeg «knipser» bilder og øyeblikk med øynene og kamera som jeg deler på min Instagram, sier hun til Melk & Honning.

– Til vanlig jobber jeg som markedssjef i et selskap som driver med næringseiendom og byutvikling. Ellers, finner du meg på St. Hanshaugen i Oslo i en ganske så fargerik og stappa leilighet med interiør, sko og klær (skoeske om du vil) på 50 kvadratmeter! 

STILORAMA: Ema Bihor
Vi har tatt en prat med Ema Bihor om stil og inspirasjon. Foto: Instagram/ @emabihor

Beskriv stilen din med tre ord?

– Det er litt løye (som vi sier i Sandnes hvor jeg er fra), men da jeg fikk oversendt spørsmålene var jeg på jobbtur. Og mine kollegaer på kontoret er stort sett menn i blå skjorter. Jeg ba dem beskrive stilen min og jeg fikk meg en god latter for å si det sånn! 

– Men, det som det ikke er noe tvil om er at stilen min er schizo. Det avhenger av alt fra årstid, humør, anledning til filmer og serier jeg ser på (for eksempel Clueless).

– Ellers vil jeg si at stilen min er chic og tidløs med innslag av farger! Jeg har plagg i garderoben min som jeg har hatt over flere år, i tillegg til at jeg alltid tenker at jeg «bygger videre» på garderoben når jeg kjøper noe nytt.

– Også kler jeg meg ikke for gutter. Jeg kler meg for meg selv og andre jenter, hehe. De beste komplimentene på stil er fra jenter ass, sier Ema Bihor.

Hvem er ditt norske og hvem er ditt internasjonale stilikon?

– Hands down: svenske Linn Eklund. Følger du ikke henne, så har du gått glipp av mye! Det er alt fra enkeltplagg hun har på seg, kombinasjoner, kameravinkler, farger, ord, uttrykk og bare mye mer. Jeg ELSKER å se verden gjennom hennes øyne. Hun er også skamgod (som vi også sier i Sandnes) på interiør. 

– Når det gjelder norske, så må jeg nok si Janka Polliani. Hun eier det hun har på seg, stilen sin og helheten: alt fra hår, negler, hud, detaljer og bærer plaggene med stolthet. 

– Så må jeg nevne at jeg har en meget fasjonabel mamma og venninner (Caroline Kildebo, Synne, Rebecca, Åsa, Sara og flere) som inspirerer meg masse! 

Hvilken by gir deg mest inspo?

– Klisjé, men det er Paris. Mote er ikke bare hva du har på deg, men hvordan du bærer det. Og det er noe med hele attituden til kvinnene i Paris og detaljnivået deres, samt den effortless stilen som jeg virkelig digger.

STILORAMA: Ema Bihor
Paris er byen som gir Ema mest inspirasjon. Foto: Instagram/ @emabihor

Hva er din «hverdagsuniform»?

– Jeg har nevnt at stilen min er schizo, så du vet aldri hva jeg dukker opp i hehe. MEN jeg liker virkelig ikke lårkort mote. Jeg føler meg så utilpass og vil heller fremheve kroppen med for eksempel figurnære lange kjoler, dyp, men feminin utringing eller noe gjennomsiktig (fordi hey, det er sexy når man kan skimte litt fint undertøy). Jeg liker heller ikke fargen grå, så det ser du meg sjelden i. 

– Så har jeg en greie for kjoler om sommeren. Det er stort sett det jeg går i om våren og sommeren, og jeg liker å style kjolene etter humør og anledning.  

Hva har du på deg på fest?

– Ref at jeg var på jobbtur da jeg fikk tilsendt spørsmålene, så fikk jeg en kommentar av en mannlig kollega: «Det er ikke alltid man ser forskjell på når du kler deg til fest og hverdag».

– Og det er nok en sannhet i det, fordi hver dag er en fest for meg. Skal man bare pynte seg ved anledning, så blir livet kort og kjedelig. Hilsen meg som kan ligge våken om nettene fordi jeg gleder meg så innmari til å gå med cute outfits (helt sant).

– Ellers, så liker jeg å gå all in! Helst i kjoler og fine sko, samt loud tilbehør. Alltid tilbehør og fine sko. Man kommer en lang vei med det. Foreleseren på masteren sa alltid God is in the details og han har helt rett.

STILORAMA: Ema Bihor
For Ema kommer man en lang vei med fint tilbehør og fine sko. Foto: Instagram/ @emabihor

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

I love it all! Men om jeg må velge, så må jeg si den kremfargede silkeblusen med volanger på ermene og halsen og gulldetaljene som mamma hadde på seg da hun giftet seg med daddy cool for ca. 40 år siden.

– Hun kjøpte stoffet selv og gikk til skredder som sydde den etter hennes ønske. Jeg føler så mye kjærlighet når jeg har den på, i tillegg til at den er utrolig kul. Den kan styles på mange forskjellige måter og kvaliteten er upåklagelig. 

Hva er ditt største bomkjøp?

– Her tror jeg folk blir skuffet, men jeg har ikke så mange. Jeg vet hva jeg vil ha og bestemmer meg ganske så fort. Så er jeg ekstrem på spontankjøp og det er ofte de beste kjøpene mine. Jeg sliter (om man kan kalle det for det) med ting jeg ikke har kjøpt. It haunts me. For eksempel et par sandaler i teddy fra Marni (som var på salg, kill me!). 

– Må jeg velge noe, så vil jeg si at det er småkjøpene som er av den litt billigere varianten som er mine bomkjøp (Zara, H&M osv).

STILORAMA: Ema Bihor
Ema forteller at hun ikke har mange bomkjøp, men at det er noen småkjøp fra billigkjedene hun kunne vært foruten. Foto: Instagram/ @emabihor

Du har fem minutter før du må løpe ut av døra; Hva gjør du?

– Jeg er tidspessimist og tror alltid jeg er sent ute, så jeg er vanligvis klar før alle andre og stresser ikke, hehe. Så har jeg støv på hjernen og alt har sin faste plass, så jeg slipper å lete. 

– Men, jeg har helt OCD på å sjekke at jeg har skrudd av (spesielt vann av en eller annen merkelig grunn) og lukket alt, samt låst. Så det bruker jeg de fem minuttene på (tar gjerne bilder av det også fordi jeg ikke stoler på meg selv. Og når jeg har låst ytterdøra sier jeg høyt til meg selv: «Nå har jeg låst»). 

Hva står på ønskelisten din akkurat nå?

– Som vanlig: veldig mye! Jeg drømmer stadig om nye pieces og det for meg er minst like gøy som å faktisk kjøpe det. 

– Min årlige bursdagsstur til Paris med mamma nærmer seg og jeg er like spent hvert år på hva jeg kommer til å kjøpe. Ref at jeg er spontan.

– Det er én ting som står høyest på ønskelista og det er en veske fra Chanel. Det er en gave fra foreldrene mine som er kombinert til 30-årsdagen og masteren (som jeg tok ved siden av fulltidsjobb). Det året jeg fylte 30 var det Covid og i fjor fant jeg ikke en jeg ville ha.

– Kryss fingrene for meg i år!

En Chanel-veske står øverst på ønskelisten til Ema akkurat nå. @emabihor

Hvilken trend kan Norge ta en pause fra nå?

I make shoe contact before I make eye contact: de der flops-skoene eller hva de heter? 

Minimalist eller maksimalist?

– Kommer helt an på anledningen, humøret, antrekket og de øvrige detaljene. Men alt i alt, så er jeg en stolt maksimalist. 

Hvem ville du raidet klesskapet til: Carrie Bradshaw eller Bella Hadid?

– Uten vil Carrie Bradshaw.

Ema ville raidet klesskapet til Carrie Bradshaw. Foto: Instagram/ @emabihor

Jeans eller dressbukse?

– Jeans <3 

Skinnjakke eller blazer?

– Blazer. Føler man ofte må opp i en god pris for at skinnjakken (med mindre den er vintage eller noe) skal se bra ut. Mens blazer kan man finne i alle prisklasser (og fasonger), samt at det er lettere å style. For eksempel helt oppkneppet, delvis knappet, med noe under og så videre.

Hva slags look imponerer man deg med på date?

– Please stryk klærne dine og pass på at de sitter som de skal.

– Jeg setter også stor pris på en mann som kan sine sko og tilbehør. 

Nevn tre must haves i garderoben din. 

– For sommersesongen tenker jeg et par Manolo Blahniks, en søt sommerkjole og et fotsid skjørt (har en følelse av at jeg kommer til å leve i det denne sommeren). 

Les også: STILORAMA: Vendela Svensson

Siste saker

Mest lest nå
Les mer