Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Privat

STILORAMA: Clara de la Cour

– Jo flere smykker, jo bedre.

I denne spalten intervjuer Melk & Honning spesielt utvalgte personer om blant annet stil, inspirasjon, bomkjøp, yndlingsplagg og hva som står øverst på ønskelista.

I ukens Stilorama har vi tatt en prat med Clara de la Cour om stil og inspirasjon.

Hun er 24 år og bor i København. De la Cour er Head of Communications & PR hos det danske smykkemerket ANNI LU – og hun har vært hos merket siden det ble lansert for snart ti år siden.

– Det er helt vilt å tenke på, sier hun til Melk & Honning.

– Jeg er snart ferdig med et studie i bedriftskommunikasjon og -økonomi ved Copenhagen Business School. Forrige sommer tok jeg også et fag ved Central Saint Martins i London og ved siden av jobb og studie er jeg frivillig ved Human Rights Watch. 

Beskriv stilen din med tre ord?

– Fargerik, feminin og lystbetont.

Hvem er ditt danske og hvem er ditt internasjonale stilikon?

– Mitt danske stilikon er helt klart min mormor, som dessverre gikk bort da jeg bare var to år. Hun hadde en helt fantastisk avslappet 70-tallsstil. Mamma sier at jeg minner mye om henne – og det synes jeg er veldig fint å tenke på. 

– Jeg elsker også hvordan Carolyn Bessette-Kennedy kledde seg og Blanca Mirós sans for å kombinere materialer, mønstre og farger. Det er litt gøy at de er to motsetninger stilmessig, men jeg tror det sier litt om min egen smak.

STILORAMA: Clara de la Cour
Clara sin mormor (til venstre) er ett av hennes stilikoner. Foto: Instagram/ @claradelacour

 Hvilken by gir deg mest inspo?

– New York gir meg mye energi. Jeg elsker hvor mangfoldig og energisk byen er.

– Det inspirerer meg virkelig!

 Hva er din «hverdagsuniform»?

– Jeg bruker mye smykker og har alltid på meg fargerike og chunky ANNI LU-smykker. De mikser jeg sammen med andre smykker som jeg har fått fra foreldrene og kjæresten min. Jo flere smykker, jo bedre. Ellers har jeg alltid nylakkerte røde negler. Det har vært min signatur siden jeg var rundt 12 år gammel. Til hverdags bruker jeg som regel et par bukser, en kort jakke og en stor veske. Loewe-stråveske om sommeren og en denim Chanel-veske om vinteren.

– Og jeg har alltid et tørkle på meg, sier Clara de la Cour.

Clara har alltid et tørkle i halsen. Foto: Instagram/ @claradelacour

Hva har du på deg på fest?

– En liten jakke, et par bukser med høyt liv og en liten gøy veske. Et chunky smykke, store øredobber og et par fine sko. Jeg elsker å pynte meg og bruke forskjellig tilbehør – og har gjerne en stor, mønstret strikk i håret. 

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– To gullarmbånd som jeg har arvet av min mormor. De tar jeg aldri av meg! 

Hva er ditt største bomkjøp? 

– Da jeg var yngre gjorde jeg en del bomkjøp, men med årene har jeg blitt flinkere til å tenke meg om og lytte til magefølelsen.

– Når det er sagt, så har jeg en tendens til å kjøpe sko en størrelse for små så jeg ikke kan gå i de….

STILORAMA: Clara de la Cour
Clara forteller at hun har en tendens til å kjøpe sko som er for små. Foto: Instagram/ @claradelacour

 Du har fem minutter før du må løpe ut av døra; Hva gjør du?

– Da ender jeg alltid opp i denim fra topp til tå. Store jeans, ballerinas, denimjakke og en stor veske som har plass til alle tingene mine. Jeg får også tid til å bruke vippetang, ordne brynene mine og ta på lip gloss. 

Hva står på ønskelisten din akkurat nå?

– Vintage Pucci-sommerkjoler, Manolo Blahnik-sandaler (gjerne vintage) og en denim Chanel-veske. 

STILORAMA: Clara de la Cour
Vintage Pucci-sommerkjoler, Manolo Blahnik-sandaler og en denim Chanel-veske står på ønskelisten til Clara nå. Foto: Instagram/ @claradelacour

Hvilken trend synes du vi kan ta en pause fra nå?

– Crocs. De har vært populære så lenge nå, men det funker bare ikke for meg.

Minimalist eller maksimalist?

 Må innrømme at jeg heller mot begge. Noen dager har jeg helt rene og enkle looks, mens andre dager er jeg helt motsatt. Med det sagt vil jeg heller ha få, men gode ting.

– Alltid kvalitet over kvantitet! 

Clara de la Cour beskriver seg selv som både en minimalist og maksimalist. Foto: Instagram/ @claradelacour

Hvem ville du raidet klesskapet til: Carrie Bradshaw eller Bella Hadid?

– Den er vanskelig! Må bli Carrie Bradshaw på kvelden og Bella Hadid om dagen? 

Jeans eller dressbukse?

– Helt klart jeans! Jeg elsker jeans og er generelt svak for alt i denim. 

Skinnjakke eller blazer?

– Helst en denimjakke! 

Hva slags look imponerer man deg med på date?

– Jeg er veldig heldig som har en kjæreste med veldig god smak. Det er ikke plagget som imponerer meg, men heller måten man bærer det på. 

Nevn tre must haves i garderoben din. 

– Smykker (mange smykker), vesker og sko!

Les også: STILORAMA: Malin Gulsrud

Siste saker

Mest lest nå
Les mer