Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Stella McCartney kritiserer moteindustrien for pelsbruk

Screen Shot 2016-07-19 at 12.39.53

Foto via Instagram

Stella McCartney har alltid vært opptatt av dyrevelferd. Helt siden merket hennes ble lansert for 15 år siden har hun – som et av få luksusmerker i verden – tatt totalt avstand fra å bruke skinn, pels og fjær i kolleksjonen.

Istedet bruker den britiske designeren alternativer til animalske produkter i hennes suksessfulle veske, sko og kleskolleksjoner. McCartney har likevel estimert at dersom hun hadde gitt slipp på sine etiske standpunkt, ville merkets accessories-linje vært fem ganger så stor.

I et nylig intervju med The Telegraph foklarer McCartney på hvilke måter det er vanskelig å være i en bransje der konkurrentene ikke følger de samme etiske retningslinjene.

– Det er mange designeren som er veldig «f*** it» når det kommer til å bruke pels. Selv om det er galt å bruke pels, så kommer de til å gjøre det. I og med at det bare er tre av oss som ikke bruker pels, er det ikke særlig punk. (…) Men selv om man ikke bryr seg om milloner av dyr som blir drept på grunn av mote, så er det heller ikke bærekraftig – og det er ikke moderne. Alle andre industrier prøver å bevege seg fremover, bortsett fra moteindustrien, forteller McCartney.

Ifølge McCartneys egen nettside, forklarer designeren at kjøtt og skinnproduksjon er ansvarlig for 18% av all menneskeskapt klimagassutslipp i verden, som til sammenlinging med transport som står for omtrent 13% av klimagassutslippet.

Screen Shot 2016-07-19 at 12.37.55

Foto via Instagram

Intervjuet ble gjort i forbindelsen med lanseringen av den britiske designerens lansering av parfymen «POP», som blir frontet av et knippe kule jenter, nemlig artisten Grimes, Madonnas datter Lola Leon, it-modellen Kenya Kinski-Jones og skuespiller og aktivist Amanda Sternberg. I intervjuet forteller McCartney også at det er viktig for henne hvem som er en del av merkets kampanjer, samt hvordan de kommuniserer til omverdenen.

Les også
Jacquemus teamer opp med Nike

– Vi er alle veldig klar over makten reklame har. Jeg føleg meg litt ansvarlig. Jeg vil aldri promotere noe som får kvinner til å føle seg dårlig, for da jeg var ung, følte jeg meg aldri rik nok eller fasjonabel nok eller bra nok. Jeg følte at luksusmerkene snakket ned til meg. (…) De fikk meg til å føle at vi ikke passet hverandre, forklarer den 44-årige designeren.

Les også: Alexa Chung kommer med eget klesmerke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer