Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Spanske Vogue mener norske Maren er blant de nye street style-stjernene

 – Flott at bransjen blir mer og mer åpen for personer som ikke har hundretusenvis av følgere i ryggen, og at street style igjen handler om den faktiske stilen og ikke personen som er avbildet.

I kjølvannet av sesongens Oslo Runway har det blitt skrevet opp og ned i mente om både norsk mote og norske street style-stjerner. Det er ingen tvil om at norsk mote er i vinden.

Det internasjonale presseoppmøtet var sterkere enn noensinne, og på første rad satt personer som representerte tunge titler som Vogue, Paper Magazine og Hypebae.

Maren Schia i Vogue

Maren Schia i Vogue. Foto; Skjermdump

Førstnevnte anmeldte kolleksjonene under det norske svaret på fashion week for aller første gang, og trakk også frem Bik Bok Runway Award der både Anne Karine Thorbjørnsen og Michael Olestad omtales som «de mest hypede showene» denne sesongen. Også Paper Magazine trekker frem de to designerne, mens både amerikanske ELLE, Hypebae og Vogue alle snakker om den norske street stylen. Sistnevnte hadde også en egen artikkel om de norske street style-stjernene Celine Aagaard, Annabel Rosendahl, Marianne Theodorsen, Janka Polliani, Tine Andrea Lauvli og Darja Barannik

Men også de mindre kjente og up and coming-navnene får oppmerksomhet internasjonalt.

Torsdag publiserte spanske Vogue en artikkel om de nye street style-stjernene. Under tittelen «De nye ansiktene til street style» trekkes norske Maren Schia frem som en av flere det er verdt å følge med på. 

Det er knapt en uke etter at spanske Vogue viet en egen artikkel til 20-åringen. Under tittelen «Hun er ansvarlig for sommerens look, men har mindre enn 10.000 tilhengere på Instagram», peker magasinert på trenden med mikro-influencere.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Det rettferdiggjør å ha henne med på førstnevnte liste, mener magasinet. Der er Schia i godt selskap med navn som danske Emili Sindlev, duoen Jeanett Madsen og Thora Valdimars, Courtney Trop, Alyssa Coscarelli og Megan Reynolds.

– Det betyr veldig mye! Det kom som et sjokk da journalisten kontaktet meg. Jeg svarte på spørsmålene samme kveld og så kom intervjuet ut morgenen etter, så det hele skjedde veldig fort. Jeg syns det er veldig flott at bransjen blir mer og mer åpne for personer som ikke har hundretusenvis av følgere i ryggen, og at street style igjen handler om den faktiske stilen og ikke personen som er avbildet, sier Maren Schia til Melk & Honning.

Bilder via Vogue

Les også: Dette er det skandinaviske motemerket nordmenn flest søker etter

Siste saker

Mest lest nå
Les mer