Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Marc Jacobs sammenliknes med den japanske animasjonsfilmen Howl's Moving Castle.
LIGNER? Marc Jacobs-visningen sammeliknes med den japanske animasjonsfilmen Howl's Moving Castle. Foto: @diet_prada via Instgram.

Slik tolket Instagram fashion week-snakkisene

Hadde Marc Jacobs sett for mye japansk animasjon?

Sesongens moteuker går mot slutten, og heller ikke denne gangen har det manglet på høydepunkter. Men hvordan har egentlig Instagram tolket fashion week-snakkisene?

Motedronningene møtes

Dronning Elizabeth og Anna Wintour under London Fashion Week

Skjermdump via Instagram

Da dronning Elizabeth til manges store overraskelse dukket opp på første rad under moteuken i London – side om side med motedronning Anna Wintour, tok det ikke lang tid før bildene av de to var ute på sosiale medier. En av de som la ut bildet av Wintours datter Bee Shaffer.

Instagram-brukeren Saint Hoax pyntet litt på bildet og kledde dronning Elizabeth opp som en ekte fashionista. Selvfølgelig i Balenciaga. Og Crocs. Med caption: «Goes to fashion week once».

Dronning Elizabeth og Anna Wintour front row under Richard Quinn på London Fashion Week

Skjermdump via Instagram.

Den hellige treenighet

Donatella Versace, Anna Wintour og kardinalen fra den katolske kirken sammen under Milano Fashion Week

Skjermdump via Instagram.

Eller nesten da. Bare noen dager etter at Anna Wintour delte front row med den engelske dronningen var det duket for nok et stjernemøte. Denne gangen under moteuka i Milano. Det var igjen datteren Bee Shaffer som delte bildet av moren mellom Donatella Versace til venstre og kardinal i Den katolske kirken, Gianfranco Ravasi til høyre.

«Du har litt av en uke», skrev datteren i caption til bildet av de tre. Legg merke til at den legendariske redaktøren for anledningen har droppet de sorte solbrillene som nærmest er for hennes varemerke å regne. Det gjorde hun ikke front row ved siden av dronningen.

Droner vs modeller 

Dolce & Gabbana med droner på catwalken under Milano Fashion Week

Skjermdump via Instagram.

Dolce & Gabbana åpnet sin Milano-visning med et eget drone-show der modellene var byttet ut med droner som fløy vesker nedover catwalken. Helt borte var deres menneskelige kollegaer imidlertid ikke, de gikk rundt som labteknikere med hvite frakker for å sørge for at alt var som det skulle. Og etter dronene var fløyet, kom mer tradisjonelle modeller på catwalken.

Les også
Hailey Bieber sitt hudpleiemerke saksøkes

Til tross for at publikum fikk beskjed om å skru av Wi-Fi for ikke å forstyrre dronene, tok det ikke spesielt lang tid før sosiale medier var overfylt av flyvende vesker.

The Gucci head challenge

Gucci Head Challenge har fått sosiale medier til å koke etter visningen i Milano

Skjermdump via Instagram.

Gucci med sjefsdesigner Alessandro Michelle i spissen er visningen alle snakker om. Aller mest oppmerksomhet fikk nok latekshodene som skulle ligne modellenes eget og som de selv bar under armen på catwalken. Det var startskuddet for Gucci Head Challenge som spredte seg som ild i tørt gress på Instagram.

Anna Wintour kastet seg på Gucci Head Challenge på Instagram

Skjermdump via Instagram.

Minner det ikke om?

Marc Jacobs-visningen sammenliknes med den japanske animasjonsfilmen Howl's Moving Castle

Skjermdump via Instagram.

Jo, det gjør det. Marc Jacobs visning minnet mange om mye, og referanser til både japanske tegneserier (nærmere bestemt Hayao Miyazaki Studio Ghibli-film Howl’s Moving Castle) og selveste Michael Jackson har vært blant gjengangerne – selv dro vi sistnevnte sammeligning på vår Instagram.

Melk & Honning sammenliknes looks fra Marc Jacobs-visningen med Michael Jackson

Skjermdump via Instagram.

Lag på lag (på lag på lag)

Balenciaga-visningen sammenliknes med Joey fra Friends

Skjermdump via Instagram.

Balenciaga med sjefsdesigner Demna Gvasalia i spissen lot seg inspirere av både streetwear, men også motehusets arv etter Christóbal Balenciaga for sin FW18-kolleksjon som ble vist i Paris søndag. Luksusmotehuset hadde dessuten sin helt egen hotline. Men det som for alvor fikk sosiale medier til å koke var lag på lag, på lag, på lag.

Hovedbilde: Flere så likhetstrekk mellom en japansk tegneserie og Marc Jacobs-visningen. Skjermdump via @Diet_Prada

Les også: Det beste fra Balenciaga-visningen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer