Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @biancaingrosso

Slik finner du den perfekte sommerkjolen ifølge ekspertene

På jakt etter den perfekte sommerkjolen?

Sommeren er her for fullt, og nå er vi allerede i juli. Lyse dager, sene kvelder, kos og hygge – det hører med. Men det er ikke alltid like lett å finne ut hva man skal ha på seg, selv om man tenker at det er lettere å kle seg om sommeren.

Hvis man bare hadde hatt en den perfekte sommerkjolen som en go-to, ville enhver potensiell kleskrise vært reddet.

Vi har derfor tatt en prat med to eksperter om deres beste tips til hvordan du finner den perfekte sommerkjolen.

Elise Sandvik er stylist og bosatt i New York. Hun mener at den perfekte sommerkjolen bør være mulig å bruke på mange forskjellige måter.

– Den må kunne styles opp og ned etter anledning, og helst være av tidløs art slik at den kan følge med videre til neste sesong, sier hun til Melk & Honning.

– I tillegg er det et pluss om kjolen er komfortabel og man kan bevege seg fritt i den. Altså at den for eksempel ikke kryper oppover når man går.

– God kvalitet er viktig for at man skal kunne bruke den mye, og det er lurt å sjekke at den tåler vask, legger Sandvik til.

Hun forteller at det er hjelpsomt å bruke filter når man handler på nett, hvis man vet hva man ser etter.

– Filtrer etter størrelse, farge og type. Da sparer du tid på å bla gjennom produkter som du ikke vil ha. Er du usikker på hvilken størrelse som vil sitte best på kroppen, så kjøp en av hver størrelse og returner den som ikke passer.

For Sandvik er den perfekte sommerkjolen en svart slip dress fra Zara med overraskende god og langvarig kvalitet, som hun kjøpte i 2018.

Les også
Kinesisk selskap kjøper seg inn i Holzweiler

– Den bruker jeg til anledninger som ærend rundt i byen, i møter med nye klienter, til date night, en tur i parken eller når jeg skal ut med venner, forteller hun hun.

Stylist, designer og livsstilsblogger, Line Langmo er opptatt av at den perfekte sommerkjolen kan brukes sesong etter sesong.

– Det er viktig å ha fokus på at kjolen kler kroppen mer enn at den er trendy. Personlig elsker jeg fargerike sommerkjoler som kan styles forskjellig. Kjoler som fint kan brukes på stranden, men også til penere kveldsbruk, forteller hun til Melk & Honning.

Et tips stylisten og designeren deler med oss i jakten på den perfekte sommerkjolen, er å fokusere på det man ønsker å fremheve eller ha mindre fokus på.

– Omslagskjolen har et veldig takknemlig snitt for de fleste kropper. En kjole med klassisk snitt tåler mer mønster, farger og lekenhet. Blomsterprint er også like aktuelt år etter år, sier hun.

Den perfekte sommerkjolen for Langmo er en kort sommerkjole som har lange armer, et a-svinget skjørt og som er smal i midjen. Hun forteller at denne fasongen er like fin til sandaler, converse og hæler.

– Jeg har lagt min elsk på en lilla kjole fra LoveLolita, og har funnet mange fine sommerkjoler hos Lindex. Ellers har jeg for øyeblikket en fra PatBo på ønskelisten, forteller designeren.

Les også: M&H toppliste: 12 fine sommerkjoler

Siste saker

Mest lest nå
Les mer