Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Mitt skjønnhetsunivers: Anniken Jørgensen

Skjønnhet er subjektivt og omfavner mangt og meget. I Melk & Honnings spalte snakker vi med ulike mennesker om deres forhold til skjønnhet med tanke på dagens ideal, og produktene de benytter seg av for å føle seg litt skjønnere.

Denne gangen har vi tatt en prat med blogger Anniken Jørgensen.

Hva legger du i skjønnhet?
– Vakre øyne og smil. Men ikke minst personlighet. Er det ikke sånn at man kan møte verdens vakreste mennesker som oppfører seg som tidenes søppel? Utseende har ingenting å si. Men en genuint vakker person innvendig er ordet på skjønnet.

Du har fem minutter foran speilet før du må løpe om morgenen. Hva gjør du?
– Haha, helt ærlig? Jeg drar på meg en slitt joggebukse, en stor genser, håret i en dott og det er det. Jeg kan fint gå ut av døren uten å vaske ansiktet engang. Det viktigste for meg er å stå opp, reise seg.

Hvilke produkter inngår i din hudpleie-rutine?
–  Weleda skinfood, tørrshampoo, Caudalie Beauty Elixir og Lypsyl! (no carmex girl)

Anniken Jørgensens favoritt-produkter

Weleda skinfood, Lancome Grandiose mascara, Caudalie beauty elixir. Foto: Produstene. T.h: Foto: Privat

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest?
– Giorgio Armani Eye & Brow Maestro: Hva er ikke bedre enn øyenskygge og brynfarge i en og samme boks?
– Lancome Grandiose Mascara: Finnes ikke bedre.
– Øyenskyggene til Buxom: Sitter som lim!!
– Min lille Chanel liner i lilla: Alltid en vinner.

Mange er redde for å bli rynkete – hva gjør du for å holde deg ung og fresh?
– Haha! Jeg håper virkelig jeg kommer til å elske hver eneste rynke og gråe hårstrå som dukker opp på min kropp. Rynker? Hva er det for noe? Det er beviset på at du puster og lever. At du blir gammel som alt annet. Vi skal ikke late som vi er noe vi ikke er.

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?
– Dior Blooming Boquet! Jeg har brukt denne så lenge jeg kan huske, og jeg klarer ikke gi den fra meg. Det er min duft, minminmin!

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?
– Argan oil fra Josie Maran, hvis man ikke har den er det bare å skaffe seg med engang! Brukes på hud, tørre hårtupper og alt annet!

Anniken Jørgensens favorittprodukter

Bilde: Privat. T.h: Argan oil fra Josie Maran, Dior Blooming Boquet, Øyenskyggepalett fra Boxum. Foto: Produsentene

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?
– Hvis vi kan si utseende som så mangt så har jeg to forskjellige ører og pupper. Da jeg var yngre så jeg på dette som den største skammen noen gang. Ingen andre så det, men jeg? Å Gud jeg så det. Jeg gikk med bikinier med 3 innlegg i en pupp, og kjøpte den samme toppen i alle farger om den lå fint. Jeg dusjet aldri i gymmen og var livredd. Ørene? Vel, jeg gikk med stramme pannebånd i flere år som yngre. Jeg hylgråt om noen skulle ta det av, og hadde konstant hodepine. Samme med øyenvipper, at de kunne være forskjellige gjorde meg gal. Jeg var usikker på meg selv. Hvordan jeg nå kan dra på et event i pysj usminket vet jeg ikke. Noe skjedde, kanskje det bare var at jeg forsto at det finnes viktigere ting, eller kanskje.. kanskje forsto jeg at, jeg? Jeg er et menneske.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? Hva er den største kampen du har måtte ta med deg selv? Har det forandret seg i løpet av de siste årene?
– Jeg blir like mye påvirket som alle andre, blogger eller ei. Jeg vil ha mer, og jeg vil ha mye. Jeg vil ha langt hår, tykke vipper og vakre negler. Det var ikke før jeg satt med alt dette at jeg sa stopp. Jeg fikset på negler, hår, vipper og bryn. Jeg så meg i speilet på 20 års dagen min og var skuffet. Jeg var skuffet fordi jeg som 10 år gammel gledet meg til å se hvordan jeg kom til å se ut. Jeg husker det godt. Så sto jeg der, med tunge øyne, alt for mørke bryn og keratin punkter hengende fra hodet å tenkte virkelig? Jeg tok av meg alt dagen derpå, gråt et par timer før jeg bestemte meg for å godta hvordan jeg så ut. Jeg har alltid syntes naturlig har vært det vakreste, så jeg bestemte å bruke årene til å kunne bli den jeg ville bli. Så forandret meg, det har jeg! Nå sitter jeg med nikort hår, nedbrutte negler og korte vipper, men jeg har aldri følt meg bedre. Jeg gleder meg til mitt eget hår er langt, neglene er stelte og brynene er rufsete.

 

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Artisten Dagny

Siste saker

Mest lest nå
Les mer