Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

BEKREFTET: Rumpetasken er tilbake

Rumpetaska blir ofte forbundet med bobil-turister eller turgåing i fjellet.

Linken mellom den neonfargede veska i polyester, og it-girls eller high-fashion er for de fleste ganske utenkelig.

Ifølge verdens største motemagasin Vogue, som lovpriste rumpetasken i en artikkel i forrige uke, er det likevel nettopp dette du skal gå til anskaffelse av for å være supertrendy nå.

Men den ser ikke ut som – og skal ikke bæres – slik du husker.

Bilde: Twitter.com/Jaredleto

Bilde: Twitter.com/Jaredleto

 

 

Bilde: Alexander Wang lookbook Pre-fall 2016

Bilde: Alexander Wang lookbook Pre-fall 2016

Ha den rundt skuldrene – eller bruk den på fest

Den amerikanske designeren Alexander Wang er kjent for sin urbane, New York-inspirerte estetikk.

I tillegg til å ha designet kritikerroste ready to wear-kolleksjoner for dame og herre i ei årrekke, har han samarbeidet med H&M om en kolleksjon – og også vært sjefsdesigner for Balenciaga fra 2012 til 2015.

Han var én av de som startet trenden med å mikse inn sportstøy-estetikk i high fashion. Wang er altså én innflytelsesrik designer, med fingeren på pulsen, og makt til å sette igang trender.

For to måneder siden lanserte Alexander Wang sin pre-høst 2016 kolleksjon.

Der bar flere av modellene rumpetasker – på engelsk «fanny pack». Men ikke på den tradisjonelle måten, men rundt overkroppen og armene. 

 

Bildekollasj: Chanel/Vogue.com

Bildekollasj: Chanel/Vogue.com

 

Stylisten Sunniva Hartgen istemmer at man ikke nødvendigvis behøver å bruke rumpetaske rundt livet. 

– Rumpetaska har vært i vinden før, men jeg tror nå at vi er klare for en fornyet type rumpetaske, som

Bilde : Sunniva Hartgen privat

Bilde : Sunniva Hartgen privat

utfordrer veskesamlingen. Rumpetaske er praktisk, og kan styles på ulike måter. Man må ikke ha den rundt livet, heng den heller skrått over skuldrene og «gjem» den på ryggen.

Også under Chanels haute couture-kolleksjon for 2016, som ble vist frem starten av forrige uke i idylliske omgivelser i Grand Palais i Paris, var rumpetaska til stede.

For overraskende nok hadde sjefsdesigner Karl Lagerfeld valgt å smykke de aller fleste av modellene, som var kledd i skreddersydde kreasjoner og ballkjoler, med rumpetasker rundt hoftene.

Noen av rumpetaskene var i skinn, andre av stoff, noen var besatt med juveler, noen var ton-i-ton med antrekket. Felles for alle var at de var nette, med akkurat nok plass til mobiltelefon og bankkort.

Det er likevel ikke første gang Karl Lagerfeld viser fram rumpetasker. Allerede i 2014 bar to av modellene under couture-visningen en av disse veskene – da i en mer tradisjonell fasong, i pastellfarger eller sølvgrå.

Screenshot

Bilde: Screenshot/Sex & The City

Kjendiser er fan

Allerede tidlig i fjor begynte de første kjendisene å dukke opp med rumpetasker, ifølge Yahoo. Sarah Jessica Parker bar en Gucci-rumpetaske som Carrie Bradshaw i Sex & The City, og har i etterkant blitt sett med varianter av veska både i formelle og private omstendigheter.

Skuespiller og artist Jared Leto har ifølge Huffington Post i flere år vært fan av rumpetasker, og forsøkt å starte en trend.

Matthew McConaughey hadde på seg en rumpetaske på en baseballkamp høsten 2014.

– De (rumpetaskene) er på vei tilbake! De er absolutt på vei tilbake, om sånn et tiår fra nå, fortalte den amerikanske skuespilleren da til en CSN-reporter, ifølge USmagazine. 

Nå ser det ut til at McConaughey hadde rett – men at trenden kom et par år før han hadde forutsett.

 

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer