Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Rolling Stones store inspirasjonskilde har gått bort

Anita Pallenberg, supergroupien, stilikonet, skuespilleren og modellen, gikk bort i går.

Gjennom store deler av 60-tallet figurerte den tysk-italienske dama foran kameraet i kultfilmer som Barbarella, Performance og La Dolce Vita, eller poserte for store motefotografer. Men for de aller fleste er hun enda mer kjent som supergroupien som kurtiserte Rolling Stones-grunnlegger Brian Jones, før hun beveget seg videre til gitarist Keith Richards.

– Blendende, vakker, hypnotiserende, forstyrrende, mente Mick Jagger sin kjæreste, Marianne Faithful, at Pallenberg var, ifølge Vogue.

Som en del av et omreisende, bohemsk entourage av vakre unge mennesker som elsket rock n’ roll, tok paparazziene stadig bilder av henne. I årene som fulgte steg hennes status fra groupie og rockestjerne-vedheng, til internasjonal it-girl og stilikon. I Richards biografi ‘Life’ skriver han at Pallenberg i stor grad kan takkes for gruppas stiluttrykk bestående av åletrange bukser med sleng og voldsomme accessoirer.

– Hun, Mick, Keith og Brian ‘var’ The Rolling Stones. Hennes innflytelse var ekstremt dyptvirkende. Hun gjør at ting blir enda mer crazy, skal Jo Bergman, bandets tidligere personlige assistent uttalt ifølge Dazed. 

Etter å ha fått to barn med Stones-gitaristen, studerte hun på Central Saint Martins på 90-tallet og arbeidet en periode sammen med Vivienne Westwood. Det varte likevel ikke lenge ettersom hun uttalte at hun synes motebransjen var «For nasty, for falsk og for hard». Med en sjel som danset til blues-takten og et fritt sinn var motebransjen helt tydelig ikke stedet for henne.

I går gikk hun bort i en alder av 73 år.

Les også: I dag lanserte stilikonet sitt eget klesmerke

Les også
Avsløring: Luksusmerke produserer vesker for 600 kroner

Siste saker

Mest lest nå
Les mer