Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

I dag lanserte stilikonet sitt eget klesmerke

– I bunn og grunn så er det bare masse fine gensere OG drømmejeansene dine. Kul shit som du har lyst til å gå med!

 

Alexa Chung startet sin karriere som modell i tenårene, før hun gjennom forholdet til Arctic Monkeys-vokalist Alex Turner begynte å figurere i britiske sladderblader og for alvor ble kjent for allmenheten. I årene som fulgte hyret MTV henne inn som talkshow-host, og hun ble etterhvert i større og større grad regnet som et stilikon og en internasjonal it-girl, kjent for sin humoristiske tilnærming til mote. I 2009 kréerte det erkebritiske merket Mulberry vesken ‘Alexa’ inspirert av henne. Innen kort tid var den å se på annenhver fashionista sin arm.

Chung er nå en travel motepersonlighet, forfatter, moteskribent og – rykende fersk – klesdesigner. I dag lanseres hennes aller første kolleksjon bestående av både klær og accessoirer.

Til Matchesfashion forteller Chung at hun i hovedsak er gira, men også nervøs.

– Jeg føler jeg har en forståelse for hvor jeg befinner meg på industri-skalaen, og jeg prøver selvfølgelig ikke å konkurrere med eller gå side om side med sværinger som Comme de Garçons eller Givenchy. (…) Jeg prøver ikke å lage klær som dem eller å prøve å være spesielt nyskapende på noe måte. Jeg forsøker bare å lage ting som er anvendelige klær som jenter synes er kult.

 

I tråd med dagens trend vil merket som – ikke overraskende har fått navnet ‘Alexa Chung’ – operere med en ‘See now, buy now’-modell. I kolleksjonen finnes en haug av tydelig vintage-inspirerte ting som klart peker mot Chung sin personlige klesstil – full av 60- og 70-talls estetikk og vibber til hennes ultimate stilikoner George Harrison og Jane Birkin.

– I bunn og grunn så er det bare masse fine gensere og drømmejeansene dine. Kul shit som du har lyst til å gå med!

På tross av at hun tidligere har samarbeidet med Marks & Spencer om en limited edition kolleksjon, er situasjonen en ganske annen nå som hun står på egne ben. Stilikonet har absolutt støtt på noen overraskelser på veien.

– Det har virkelig gått opp for meg hvor dyrt det er å produsere ting. Tidligere, når jeg kom over ting som var dyre, tenkte jeg alltid at selskapene bare prøvde å lure meg! Nå forstår jeg jo at ting ofte er dyrere fordi de er laget på en bedre måte og at stoffene koster mer.

Les også: Denne instagram-kontoen sammenligner kunstverk med Alexa Chung

Siste saker

Mest lest nå
Les mer