Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Over og ut for kontroversiell skjønnhetsguru

Gikk bananas på it-merkets Instagram og beskyldte ledelsen i firmaet for svindel. Nå er han fjernet fra firmaet han selv startet.

I forrige uke kunne Melk & Honning fortelle historien om «trøbbel i paradis» hos skjønnhetsgiganten Deciem, som blant annet eier it-merket The Ordinary. Grunnlegger og administrerende direktør for selskapet, Brandon Truaxe, tok i vår nemlig full kontroll over merkets offisielle Instagram-konto, og fra å fokusere på produkter og kunder har feeden og storyen sakte, men sikkert blitt fylt opp av 38-åringens tidvis kontroversielle uttalelser og videoer der han virker tydelig ustabil og paranoid.

Det har også blitt kjent at han i samme periode sparket en rekke ansatte helt opp på ledernivå, som sannsynligvis har forsøkt å sette en stopper for ham.

Det hele kulminerte i forrige uke med at han publiserte en ny video på @Deciem. Der beskylder han både resten av Deciem sitt styre og Estée Lauder, som eier 28% av aksjene i selskapet, for å ha begått grov økonomisk svindel.

I en lang caption navngir han også merkelig nok skuespillere som George Clooney, Brad Pitt, og et knippe konkurrerende merker han mener har gjort narr av ham i årenes løp.

Han forteller samtidig at han umiddelbart vil legge ned alt av Deciems virksomhet.

Ifølge en hemmelig e-post som Cosmopolitan skal ha fått tak i beordret Truaxe merkets butikker, som ligger i alt fra Mexico City til Seoul og London, om å holde stengt fremover. Dersom noen nektet å følge ordre ville det visstnok få konsekvenser. Nettbutikken var også ute av drift samme dag.

Deciem sin butikk på Seven Dials i London var stengt mesteparten av forrige uke (Bilde via Cosmopolitan UK)

Like før helgen ble det kjent at Estée Lauder, som sterkt benekter alle Truaxes anklager, går rettens vei for å forsøke å få fjernet ham som administrerende direktør og styreleder for Deciem. 

Det fikk de til. Fredag kveld dømte en dommer ved Ontario Superior Court i Estée Lauders favør, og Truaxe er ikke lenger en del av firmaet han grunnla. 

– Vi er meget fornøyd med domstolens avgjørelse. Vi kommer nå til å hjelpe og støtte Deciems ledelse i dét de gjenopptar virksomheten og fortsetter å gi kundene produktene som de allerede kjenner og elsker, skal en talsperson for merket ha uttalt ifølge Business of Fashion. 

Deciems Nicola Kilner har tatt over rollen som konstituert administrerende direktør. Instagram-kontoen ligger for øyeblikket fremdeles nede, men både nettsiden og de fysiske butikkene er nå gjenåpnet.

Da kan altså fans av merket, slik som Kim Kardashian, fortsatt få tak i sine favorittprodukter.

Bilder: Via Cosmopolitan/The Cut

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Anta Samba

Siste saker

Mest lest nå
Les mer