Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Mitt skjønnhetsunivers: Anta Samba

– Dagens skjønnhetsideal er veldig krevende og samtidig sykt ekskluderende.

Den Oslo-baserte, svenske makeupartisten Anta Samba holder det enkelt fordi skjønnhet handler om «den rette følelsen». Nå er hun aktuell som modell for kleskjeden Nelly som en del av deres #NellyNewFaces-kampanje. Vi tok en prat med henne om skjønnhetsrutiner, must haves og det vanskelige skjønnhetsidealet. 

Anta i Nelly-kampanjen

Hva legger du i skjønnhet?

– Skjønnhet for meg handler om den rette følelsen – og utstråling. Gjør man ting som får en til å føle seg bra så utstråler man også det på utsiden.

Du har fem minutter foran speilet før du må løpe om morgenen. Hva gjør du?

– Jeg vasker ansiktet og smører på dagkrem før jeg fyller inn brynene, legger concealer, maskara, eyeliner og lipbalm eller -gloss. 

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Jeg holder det ganske enkelt, og prøver å ikke bruke for mange produkter samtidig. Akkuat nå er mine go-to-produkter dag- og nattkrem fra Swiss Clinic og Vitamin C Glow boosting microdermabrasion – en peeling fra The Body Shop som fjerner døde hudceller. Den bruker jeg to til tre ganger i uken.

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest og hvorfor?

1.Poudre Caresse fra det svenske sminkemerket Maréna Beauté. Det kan være vanskelig å finne et undereye setting-pudder som ikke blir for hvitt eller grått mot mørk hud, men dette smelter perfekt inn og har en fin og smooth finish.

2.Contour/bronzing-pudderet Ebené fra samme merke. Jeg elsker den fordi den er superpigmentert og varm. Jeg bruker den også som øyenskygge.

3.Make Up Store Eye Pencil i fargen Dark Chocolate; Den bruker jeg som lip liner. Jeg synes mange leppestifter blir for lyse og skarpe mot min hud, spesielt dersom jeg har de over hele leppen, så da bruker jeg liplineren til å konturere og få en mykere overgang.

4. Fenty Beauty Match Stix i fargen Espresso; En countur stick som er supersmidig og lett å bruke. Jeg elsker at den er krembasert, men gir en matt finish.

5. Urban Decay Naked Skin Complete Coverage Concealer i fargen Dark Golden; Den dekker bra, og er den perfekte under eye highlighteren.

Hva er dine beste tips for å holde huden ung og fresh?

– Stresse mindre, og ha det godt på innsiden, En god hudpleierutine med produkter som både renser og gir fukt. Få nok søvn, tren og drikk mye vann. 

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?

– Jeg har nesten alltid søte parfymer. Jeg liker mange forskjellige, men en favoritt er Viktor & Rolfs Flower Bomb. Jeg elsker den – den er akkurat passe søt, men samtidig også frisk.

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

– Coconut oil! Finnes det noe man ikkkan bruke det til? Jeg bruker det på kroppen, i håret, i mat – you name it.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

–  Jeg pleide å nappe og barbere bort altfor mye av øyenbrynene mine da jeg var yngre. Det var trendy å ha cuts i de også, så det pleide jeg å ha av og til og syntes det var dødskult. Lord.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Dagens skjønnhetsideal er veldig krevende og samtidig sykt ekskluderende. Det er en farlige kombinasjon fordi altfor mange gjør alt for å passe inn, men gjør det fortsatt ikke. Det skader selvbildet og selvtilitten spesielt blant de unge som har et så stort press på seg i dag. Alle trenger forbilder som man kan kjenne seg igjen i, og jeg tror derfor det er viktig med mangfold og representasjon. Når det kommer til meg personlig merker jeg at jeg med alderen ser at skjønnhet virkelig kommer innenfra, er unikt og individuelt fra person til person og jeg fokuserer mer på hvordan jeg har det på innsiden og å akseptere og være glad i meg selv for den jeg er uavhengig av hva idealet er eller hva noen sier.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer