Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
FORBYR RETUSJERING: Oslo forbyr retusjert reklame.

Nå forbyr Oslo retusjert reklame

En stor dag i kampen mot kroppspress, mener ungdomspolitikerne.

Det er all grunn til å juble når Oslo nå forbyr retusjert reklame.

Onsdag denne uken vedtok nemlig et samlet bystyre, med unntak av Frp, å stemme for forslaget som forbyr all fotomanipulert reklame på kommunal eiendom.

Forslaget ble fremmet allerede i 2016 av Sosialistisk Ungdom og vedtatt i Ungdommens bystyre, skriver Vårt Oslo. Blant initativtakerne den gangen var Astri Elgethun i Oslo SU. Hun sier til avisen at vedtaket i bystyret er et viktig skritt i riktig retning når det kommer til å dempe kroppspresset mot ungdom.

– Vi er kjempefornøyde. Vi har jobbet så lenge for det, og det at det ble tatt opp i bystyret og vedtatt er kjempestort, sier hun til NRK.

– Vi vil ikke at noen skal tjene penger på at noen skal føle seg dritt.

Også leder i Oslo Grønn Ungdom, Christine Evjen gleder seg over vedtaket, og er spesielt glad for å ha fått med seg så godt som hele bystyret.

— Det er viktig å gi et sterkt signal om at dette er en type reklame vi ikke ønsker, sier hun til Vårt Oslo.

Hun får støtte av byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MdG), som bekrefter ovenfor avisa at kommunenes reklameflater ikke skal brukes til reklame som verken krenker, diskriminerer eller bidrar til kroppspress blant ungdom eller andre:

— Dette er utrolig viktig. I møte med såkalt perfekte menneskekropper, som ikke ligner på ens egen kropp, er det lett å føle at det er en selv det er noe galt med. Mange av reklamebildene fremmer usunne og urealistiske kroppsidealer. Disse er i tillegg ofte endret betraktelig gjennom retusjering. Derfor er jeg veldig glad for at vi nå står sammen med ungdommen her.

Les også
19 SPM: Vollan-tvillingene aka Sofie og Idunn Vollan

Åpningsbilde: Victoria’s Secret fikk gjennomgå etter denne Photoshop-tabben.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer