Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette vet vi om Oscar-utdelingen 2021
Joggebukser blir forbudt under årets Oscar-utdeling. Det samme blir deltagelse via Zoom.

Oscar 2021: Forbyr joggebukse og Zoom

Nok er nok?

Oscar 2021 er lik mange andre prisutdeling utsatt grunnet korona.

Men den dumme pandemien skal jammen ikke få stikke ytterligere kjepper i hjulene for den 93. runden med utdelingen som går av stabelen 25. april.

Produsentene har nemlig sendt en mail til alle de nominerte der de informerer om at det ikke er tillatt å delta via Zoom og at man skal pynte seg under årets Oscar-utdeling.

«For de av dere som ikke får deltatt grunnet planlegging eller fortsatt uro med å reise, vil vi at dere skal vite at det ikke vil være et alternativ å delta via Zoom», heter det i skrivet som Deadline har fått fingrene i.

Sarah Paulson i Prada – med matchende gips på armen – pyntet seg hjemme for årets Golden Globes. Slik blir det altså ikke under Oscar-utdelingen skal vi tro produsentene.

Det betyr ifølge nettstedet at du enten møter opp i egen person eller så vil Akademiet ta i mot en eventuell statuett på dine vegne. Punktum.

«Vi strekker oss langt for å tilby en trygg og GLEDELIG kveld for dere alle personlig, så vel som for alle de millioner av filmfans rundt om i verden, og vi føler at det virtuelle opplegget vil ødelegge dette».

Grunnet fortsatt strenge koronarestriksjoner når det kommer til reise i flere land er det mange av de nominerte som rett og slett ikke får lov til å delta.

Det gjelder å være på plass i egen person under årets Oscar-utdeling for de nominerte. Her er Jennifer Lawerence under Oscar 2018. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Produsentene tipser også om kleskoden:

Vanlig «formell look« er ok men vær så snill å styr unna «casual».

«Vi sikter mot en sammensmelting av inspirasjon og aspirasjon, som egentlig betyr at formell er helt kult, men uformell er egentlig ikke det».

Med andre ord, ingen joggebukser.

Hvor skal prisutdelingen foregå?

Det hele skal foregå som et intimt arrangement på Union Station i Los Angeles med tilleggselementer live fra Dolby Theatre i Hollywood der utdelingen vanligvis finner sted. Det skal ifølge Contagion-regissør Steven Soderbergh, som i år er ansvarlig for prisutdelingen, føles som å se en film.

Til Vanity Fair beskriver han prosessen med å organisere årets Oscar-utdelingen som «å forsøke å bygge et korthus på dekk på en racerbåt».

Utdelingen i år skjer naturlig nok med strenge smittevernregler som blant annet inkluderer et eget COVID-trygghetsteam samt hyppig testing.

Dette vet vi om Oscar 2021
Slik blir det i alle fall ikke når årets Oscar går av stabelen noe koronaforsinket

Hvem får komme?

Det er kun de nominerte, deres gjester og prisutdelere som vil få muligheten til å møte opp fysisk i år. Det vil si de som i det hele tatt får reise.

Det er heller ingen vert. For tredje år på rad holdes Oscar-utdelingen uten en vert.

Nominasjonene til Oscar 2021 ble offentliggjort tidligere i år. Du kan se alle de nominerte hos våre venner i 730.no her.

Les også: Hvor var de svarte designerne under Golden Globes?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer