Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dolce & Gabbana saksøker Diet Prada for millioner

Domenico Dolce & Steffano Gabbana mener motevaktbikja har ført en svertekampanje mot dem.

De siste årene har Steffano Gabbana sjokkert mange med sine utspill. Han har blant annet kalt Selena Gomez for stygg, Kardashian-familien for den billigste i verden, kommentert tommel ned under et bilde av Victoria Beckham, og «hahahahaha» under et bilde av Elton John iført Gucci.

Da den italienske megainfluenceren Chiara Ferragni giftet seg i 2018 kommenterte han at «han aldri hadde sett et billigere bryllup i hele sitt liv».

Også det italienske luksusmotehuset i sin helhet har vært i hardt vær de siste årene. I 2018 måtte de avlyse sin planlagte visning i Shanghai etter at de hadde fått sterke reaksjoner på sin kampanje der en kinesisk modell forsøker å spise italiensk mat med spisepinner. Dolce & Gabbana ble kalt rasistiske – og folk ødela og brant produkter fra det italienske motehuset.

Det hjalp heller ikke at Steffano Gabbana var kommet på banen og kommentert under et innlegg på Dolce & Gabbana sin offisielle Instagram-konto at «Kina var et drittland».

Motevaktbikja Diet Prada er blant de som har skrevet mye om merkets nedturer – og frekke utspill – de siste årene.

Det har naturlig nok ikke falt i spesiell god jord hos Dolce & Gabbana. Nå saksøker de Diet Prada for å ha ført en svertekampanje.

Les også: Skandalene fortsetter for det italienske motehuset

Det er duoen bak den fryktede Instagram-kontoen som denne uken selv deler nyheten med sine 2,5 millioner følgere:

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Diet Prada ™ (@diet_prada)

Der kan man lese at merket i 2019 saksøkte Tony Liu og Lindsey Schuyler som står bak den populære Diet Prada-kontoen for ærekrenkelse. De ønsker kompensasjon for tap tilsvarende 3 millioner euro til Dolce & Gabbana og én million euro til Stefano Gabbano.

Les også
Sommerbryllup: Her giftet de norske og internasjonale moteprofilene seg i sommer

Ifølge nettstedet The Fashion Law mener den italienske designduoen at motevisningen i Shanghai ikke hadde blitt avlyst med mindre Diet Prada hadde gått hardt ut på Instagram med påstander om rasisme i den nevnte kampanjen.

Grunnleggerne av Diet Prada har nå ha kommet med et tilsvar via sin advokat til Dolce & Gabbana. Dette skal være på i underkant av 50 sider, der de blant annet påpeker at Gabbana har en lang historie med ærekrenkelse av andre, og at språket de brukte i sine Instagram-poster bare er en del av sjargongen på det sosiale mediet. De ber også om at det rettslige oppgjøret tas i New York, der selskapet er basert, fremfor i Italia.

Sistnevnte er delvis for å sikre seg mot det nådeløse italienske lovverket når det kommer til ærekrenkelser.

Liu og Schuyler har ifølge The Fashion Law opprettet en Gofundme for å dekke saksomkostninger. De har så langt fått in 8000 dollar av de totalt 26 000 dollarne de håper på å få inn.

Les også: Danske Rains saksøkte Zara for kopiering

Siste saker

Mest lest nå
Les mer