Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Olav Stubberud har designet en badetøykolleksjon for kvinner

Screen-Shot-2016-06-30-at-11.54.30

Fotografen Olav Stubberud er kjent for å sine maksimalistiske, actionfylte bilder. Har du titta innom Instagrammen hans er det ikke noe sjokk at mannen er glad i damer, har mye energi og liker «the good life». Tidligere i år samarbeidet han med G-shock om en bildeserie lastet med nervepirrende høyder, skating og mye attitude.

– Olav Stubberud vet virkelig hva han holder på med. Desidert en av mine favorittfotografer. Og, han er kjempepen, sa Jackass-stjernen Steve-O i forbindelse med Rykkin-guttens fotoutstilling «basic» for et par år siden.

Nå lanserer han en kolleksjon i samarbeid med det Oslo-baserte badetøymerket Maranga, som en videreføring av basic-konseptet.

– Siden siste fotoutstilling med samme navn har jeg lekt med tanken om å ekspandere. Grunnen til at det ble en swimwear-kolleksjon akkurat for damer var egentlig «for the fuck of it». Og grunnen til at vi lanserer en badetøykolleksjon nå som sommeren er over, er fordi dette er pieces som egentlig ikke tilhører en spesiell sesong. Dette er plagg som henger på stativ sammen med resten av klærne dine, fortalte Stubberud Melk & Honning tidligere i dag.

Formen på badedraktene og wetsuitene er inspirert av vintage badedrakter der man ikke viser like mye hud som man gjør nå – eller fokuserer på litt andre deler av kroppen enn hva som er vanlig når det gjelder badetøy i 2016.

Stubberud, som ikke akkurat har ligget på latsida de siste årene, men reist verden rundt sammen med store artister, forteller at inspirasjonen bak «basic»-konseptet er nettop reise og folk rundt han.

– Stedene, folkene, kulturen. Det å kunne skape noe nytt og vise en ny side av ting, og det har ikke noe å si om det er i form av bilder eller klær. «Basic» kommer fra å ta noe som er vanlig eller “hverdagslig» for meg og deg, og sette nytt lys på det, forteller han.

Les også
9 barer vi vil feire 17. mai på

MARANGAxBasic-Maiken_0773-med

MARANGAxBasic-Maiken_0136-med

Maud-riva-basic_0324-med

Helsinki-Laura-basic_0007-med (1)

PurrPurr-basic_0193-med

MARANGAxBasic-Maiken_0699-med

Ellen-rarri-basic_1249-med

Maranga forteller at de gleder seg veldig til å lansere disse badedraktene nå.

– Olav har et ekstremt øye for detaljer og vi elsker det edgy uttrykket i arbeidet hans. Samarbeidet pusher grensene innenfor bademote, spesielt på nasjonal basis, forteller de.

Kolleksjonen er ute på Maranga sin nettbutikk nå. 

Les også: Festivalklar: Olav Stubberud

Siste saker

Mest lest nå
Les mer