Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norsk designer nominert til internasjonal motepris

– Å gå videre til finalene er en seier i seg selv.

For syvende år på rad arrangerer The Woolmark Company den prestisjetunge prisutdelingen «The Woolmark Prize». Prisens hensikt er å støtte opp under unge og lovende designere med et kommersielt potensiale og fokus på ull. I år er den norske designeren Elisabeth Stray Pedersen blant de nominerte.

– Nominasjonen betyr svært mye særlig siden vi er spesialisert på yttertøy i ull, hvor tekstilene faktisk er Woolmark-sertifisert, forteller Stray Pedersen til Melk & Honning.

– Woolmark er svært anerkjent i klesbransjen og kjent for høy kvalitet. Det blir spennende å få tilbakemelding på det vi gjør fra et så dyktig og relevant ekspertpanel i London, som videre skal velge hvem som går til finalen.

I år var det over 300 designere som søkte om å få være med i konkurransen, men bare 42 gikk videre. Hvem som kom gjennom nåløyet ble bestemt av en prestisjetung jury med navn som Tim Blanks fra Business of Fashion, Jefferson Hack som er grunnlegger av Dazed Media, duoen bak Instagram-suksessen Diet Prada, Tony Liu og Lindsey Schuyler, motejournalist Colin McDowell og sjefredaktør ved tyske Vogue, Christiane Arp.

– Vi sendte inn kolleksjonen som ble vist under Oslo Runway i januar samt litt om merket og hvordan vi jobber, forteller Stray Pedersen.

Hennes merke ESP er blant de nominerte i semifinalen som avholdes i London 10. juli. Da blir det klart hvem som går videre til finalen i januar 2019.

Elisabeth Stray Pedersen

Deler av kolleksjonen ESP ble nominert for.

Finalistene vinner 70.000 australske dollar, noe som tilsvarer rundt 430.000 norske kroner, til å utvikle en kolleksjon til januar, samt tilbud om å møte en rekke viktige innkjøpere.

Les også
Avsløring: Luksusmerke produserer vesker for 600 kroner

– Så det å gå videre til finalen er en seier i seg selv, mener Stray Pedersen.

– Ellers blir det god publisitet internasjonalt,  og det vil nok åpne mange dører å være med på opplegget, avslutter hun.

Fra tidligere har den norske designer-duoen Alexander Helle og T-Michael, og Nina Skarra, vært nominert til prisen.

Bilde via Oslo Runway / Indigital 

Les også: I studioet til: ESP

Siste saker

Mest lest nå
Les mer