Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norges nye designtalenter: Moe Oslo

moeosloss17xmeisjip_4


Moe Oslo SS17. Foto: Meis Belle Wahr & Jip Merkies

Henriette Moe Winsnes startet det Amsterdam-baserte klesmerket Moe Oslo i fjor. Hun kastet på seg drømmen om å studere klesdesign etter å tatt utdannelse som byggingeniør. Hun jobbet for andre i flere i år, før hun ønsket å skape sin egen arbeidsplass ut fra sine egne verdier og hvor hun hadde muligheten til å utfolde seg kreativt.

Hvordan og når startet interessen din for klesdesign?
Jeg har hatt en interesse for måten å kle seg på fra ung alder og har alltid likt å eksperimentere
med klær, og skapte min egen vri på tendensene man ellers så. Etter videregående utdannet jeg
meg som byggingeniør, men da jeg var i en fast og trygg jobb dagdrømte jeg ofte om en kreativ karriere. Etter to år tok jeg sjansen, sa opp jobben og flyttet til Danmark for å studere klesdesign. Det var først her den virkelig store interessen kom – når jeg lærte faget og så alle
mulighetene.

portrait_moeoslo_hmwinsnes

Henriette Moe Winsnes

Beskriv ditt design med få ord.
Formal wear made informal. Moe Oslo utfordrer og fornyer den klassiske garderoben gjennom
fokus på konstruksjonsutvikling, tekniske detaljer og passform.

Hvem designer du for?
Jeg designer for kvinner. That’s it! De mer formelle og de uformelle. Målet mitt er at klærne skal
appellere til flere type kvinner og settinger – kvinnen som må kle seg formelt, men som ikke ønsker å være så stiv samt hun som gjerne vil være litt freshere i private settinger. Når jeg designer handler det mye mer om produktet enn målgruppen. Jeg sier ofte til meg selv at målgruppen er den som liker tøyet.

sabineroversxmoeosloaw16-15_fotor_collage

Moe Oslo AW16. Foto: Sabine Rovers

Hva er din største inspirasjonskilde?
Jeg henter mye inspirasjon fra bygningsindustrien – bygningsstrukturer, tekniske detaljer og
teknikker. Ettersom jeg er utdannet som bygningsingeniør og arbeidet med dette før jeg begynte med klesdesign, er den tekniske måten å tenke på er blitt en naturlig del av arbeidet. Når jeg blander feltene klesdesign og byggingeniør blir klær noe annet enn kun klær og jeg blir nødt til å finne nye løsninger. Å utfordre meg selv på selve konstruksjonen av klærne er en viktig, og ikke minst, inspirerende del av utviklingsprosessen. Det er her jeg mener jeg kan pushe grensene og være med på å skape noe nytt.

Hvilke designere ser du opp til?
Jeg ser opp til designere som tør å gå sin egen vei, selv om dette betyr at veien kanskje blir lengre å gå. Designere som brenner for det de gjør og skaper, hvor produktet er det som er viktigst og du kan se og merke at det ligger hardt arbeid og en historie bak. Det er flere som kan nevnes, men designere som Trine Lindegaard, Astrid Andersen og Ann Sofie Back er designere jeg respekterer.

moeosloss17xmeisjip_6_fotor_collage

Moe Oslo SS17. Foto: Meis Belle Wahr & Jip Merkies

Hvem drømmer du om at skal gå i ditt design?
Det er vanskelig å si en spesifikk person. Mitt største ønske er at mine designs når ut til flere ulike mennesker, og at disse menneskene føler at mine produkter kan bety noe for dem. At de blir glad i produktet, bruker det mye og har det lenge.

Hva er planene framover?
Planen er å utfordre meg selv og det kreative arbeidet med konstruksjon ytterligere. Det er viktig for meg å fortsette å skape kolleksjoner med fokus på dette, hvor jeg respekterer og gir rom for kreativ utfoldelse – det var jo tross alt på grunn av dette jeg startet for meg selv.

Les om flere av Norges nye designtalenter.

AW16:
Foto: Sabine Rovers
Modell: Janniek Sinnige

SS17:
Foto: Meis Belle Wahr & Jip Merkies
Foto assistent: Marrith Kuiper
Hair and Make-Up: Ingrid van Hemert
Model: Dimphy, Code Management

Siste saker

Mest lest nå
Les mer