Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norges nye designtalenter: MAYOW

Melk & Honning vil sette mer fokus på Norges stadig voksende motebransje. Med vår artikkelserie «Norges nye designtalenter» vil vi gi en ekstra oppmerksomhet til de «up and coming» talentene. Denne gangen har vi snakket med Hamza Mayow.

Hamza Mayow (24) er født og oppvokst på Etterstad. Han har en utdannelse innenfor journalistikk, men valgte i fjor å starte sitt eget klesmerke og lanserte sin første kolleksjon i desember.

Visjonen bak MAYOW er å bygge opp et norsk klesmerke som virkelig klarer å finne balansen mellom det elegante og streetwear. Ønsket er å skape et interessant uttrykk som har potensialet til å nå det internasjonale markedet. Med på laget er Tonje Nesset som partner, designer og Hamza sin høyre hånd.

Hvordan og når startet interessen din for klesdesign?

– Interessen for mote har alltid vært der siden jeg var liten. Jeg elsket å se i magasiner, se på antrekk fra den røde løperen, sette sammen antrekk for meg selv, og tenke ut hvordan ting kunne vært litt fetere hvis det hadde vært sånn og sånn. Men jeg vil si at hovedårsaken til at jeg startet med klesdesign var det å kunne skape en blanding mellom det typiske elegante og det som er typisk street. På et tidspunkt følte jeg at når jeg så folk på gata, var det enten poloskjorter med mokkasiner eller snapback med noen Jordans sko de gikk i.

– Selv om interessen min for mote har vært stor hele tida, følte jeg på det at jeg måtte gå en annen og sikrere vei. Men det siste året slo det meg virkelig at det var mote jeg skulle holde på med. Jeg satt jo alltid heller og lagde skisser og figurer istedet for å følge med på det foreleseren sa.

_MG_5223-Edit

Hamza Mayow og Tonje Nesset. Foto: Patrick Arvidsson/@arvidssn

Beskriv designet til MAYOW med få ord.

Les også
Derfor er Prada og Miu Miu overalt i den nye Elvis-blockbusteren

– Minimalistisk med en tvist, elegant street, generelt fresh og clean.

Fortell mer om visjonen bak MAYOW.

– Vi har et høyt fokus på kvalitet, både når det gjelder design, sømteknikk og materialer. Dette er noe vi jobber veldig mye med siden vi ønsker å skape tidløse og innovative design, som kan være med deg og ditt klesskap i årevis.

– Samtidig vil vi vise unge og drømmende som ønsker å gjøre det samme, at man kan klare det man vil så lenge man ønsker det sterkt nok og har et godt team bak seg. Vårt fremtidige mål er å kunne bygge et kollektiv der kreative og inspirerende mennesker kan lære av hverandre og samarbeide om å nå de målene de har. Musikk, mote, dans og så videre er kunstformer som vi ser på som viktige medspillere til hverandre, og ønsker derfor å kunne bruke disse elementene i fremtiden for å skape enda mer spennende mote og kultur i Norge.

DSC06187

Foto: Jonatan Quintero/@jonatan_quintero

Hvem designer dere for?

– Mannen og kvinnen på gata, fra de yngste til de eldste. Hun/han som ønsker å se effortless og fresh ut, de som ønsker få plagg i skapet som er tidløse og kan brukes til enhver anledning. Skift sko og du er «good to go».

Hva er din største inspirasjonskilde?

– Kanye West. Ikke designmessig eller personlig stilmessig, men måten har går frem på og måten han velger å gjøre ting på. Han setter seg et mål, og gjør det. Uansett tilbakemeldinger velger han å gå sin egen vei, og det er det jeg ønsker å gjøre. Jeg vil vekk fra det typiske. Jeg elsker musikk, mote og kunst. Jeg vil kunne drive på med alt jeg elsker, skape bånd mellom mennesker som driver innenfor kunst, akkurat som Kanye gjør. Også andre norske designere som på så kort tid har klart å gjøre det stort inspirerer meg, som blant annet Holzweiler, Tom Wood, Mardou & Dean og MAMB.

Les også
Nå er det ikke lenger gratis å returnere klær til Zara

Hvilke designere ser du opp til?

– Raf Simons, Rick Owens, Olivier Rousteing og Riccardo Tisci. Måten de klarer å skape noe nytt år etter år, noe for alle, men som samtidig har en wow-faktor. Rick Owens gjør det sykeste hvert år, han skaper show som blir husket i årrekker. Jeg ønsker å gjøre det samme. Vi legger så mange timer og energi i det vi gjør, og har som mål å lage et så sykt show at du med en gang tenker på showet bare du ser en mann på gata med MAYOW klær.

DSC06177

Foto: Jonatan Quintero/@jonatan_quintero

Hvem drømmer du om at skal gå i deres design?

– Jeg vil at alle skal gå i MAYOW. Selvfølgelig er et av mine største ønsker at jeg en dag ser et bilde på Instagram eller blar opp i et magasin og ser Kanye West eller A$AP Rocky i MAYOW. Eller er på konsert og ser Chirag og Magdi på scenen i MAYOW plagg. Men for meg er det et like stort mål å kunne gå rundt i hjembyen min å se folk jeg ikke kjenner i mitt design – det er en utrolig deilig følelse.

Hva er planene framover?

– Planene er mange! Vi jobber for fullt frem til vårt neste moteshow 16. oktober. Forberedelsene er store, showet skal holdes på skur 13 på Tjuvholmen – noe vi og jeg er utrolig stolte og glade over å kunne annonsere nå. Som i fjor blir dette et åpent show for alle og enhver, men denne gang med en personlig invitasjon til de i bransjen og gjesteliste for resten. Åpent show er noe vi vil fortsette med. Vi vil at alle skal kunne oppleve mote på samme måte som de i bransjen. Du må ikke være en blogger, redaktør eller ha ti tusen følgere på Instagram. Du er fet som du er, og vi vil at du skal være med å oppleve det MAYOW gjør!

Les også
Kate Moss-konturering trender på TikTok

– Samtidig har den nyåpnede butikken FUTUR tatt inn MAYOW, noe jeg er utrolig stolt av. Så nå jobber vi også med produksjon av kolleksjonen vi lanserer 16. oktober til butikken og MAYOWs egen nettside.

 Les mer om Norges nye designtalenter her. 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer