Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norges nye designtalenter: GRAA

Benjamin Marthinsen og Filip Wibe startet GRAA i 2012. Nå er det  selvlærte Marthinsen som alene er designer og eier av det norske klesmerket. Sammen med brødrene Alexander og Emil er han også medeier i F5 Concept Store.

GRAA ble startet med et mål om å lage den perfekte grå college-genseren, som navnet stammer fra.

Hvordan og når startet interessen din for klesdesign?
– Jeg har vært interessert i klær så lenge jeg kan huske, jeg var alltid veldig opptatt av hva jeg hadde på meg da jeg var liten, husker jeg hadde en snekkerbukse som var kul og «saggete», så jeg brukte alltid en stor genser over for å skjule at det var snekkerbukse. Hadde også en periode der jeg fikk moren min til å hjelpe meg å sy glidelåser over hele buksen min, inspirert av en kompis som hang mye på blitz. Jeg har alltid vært glad i å skape ting, det har ikke så mye å si hva det er. Jeg landet nok på klesdesign først og fremst fordi jeg ikke kom inn på møbel- og interiørlinjen på Khio.

screen-shot-2016-12-19-at-14_fotor_collage

Beskriv ditt design med få ord.
– Mitt design består av motsetninger. Det er rent, enkelt, vågalt og utfordrende.

Hvem designer du for?
– Jeg er ganske egoistisk, jeg designer mest for meg selv, jeg lager det jeg vil ha, det jeg mener ser bra ut. Kundene våre er alt fra 10 til 70 år gamle, både menn og kvinner. Jeg liker det, jeg er glad for at så mange forskjellige typer mennesker som setter pris på det jeg lager.

screen-shot-2016-12-19-at-14_fotor_colldfbsage

GRAA SS17. Foto: Tuva Winslöw Dyvik

Hva er din største inspirasjonskilde?
– Mennesker og klærne deres.

Hvilke designere ser du opp til?
– Jeg liker spesielt det Guillaume Henry gjorde hos Carven og jeg synes Lemaire er fantastisk.

Hvem drømmer du om at skal gå i ditt design?
– David Byrne på første plass og jeg skulle gjerne sett Michael Richards aka Kramer i en av silkeskjortene våre.

Hva er planene framover?
– Vi har noen ganske spesielle planer for neste sesong, stay tuned.

screen-shot-2016-12-19-at-14_fotowrgwr_collage

GRAA AW16. Foto: Tuva Winslöw Dyvik

 

Les flere av Norges nye designtalenter her.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer