Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norges nye designtalenter: Anne Karine Thorbjørnsen

Melk & Honning vil sette mer fokus på Norges stadig voksende motebransje. Med vår nye artikkelserie «Norges nye designtalenter» vil vi gi en ekstra oppmerksomhet til de unge «up and coming» talentene. Denne gangen har vi snakket med Anne Karine Thorbjørnsen.

Anne Karine Thorbjørnsen startet utdannelsen på Teko i Danmark, og tok dermed både bachelor og master i womenswear design på Central Saint Martins i London. Etter avsluttet master startet hun opp et eget merke under samme navn, og har presentert kolleksjonene sine i blant annet London, Melbourne, Oslo og Stockholm.

For noen uker siden vant Thorbjørnsen BIK BOK Runway Award under Oslo Runway. For tiden jobber hun også som gjesteunderviser og veileder på KhiO og Goldsmiths i London.

Hvordan og når startet interessen for klesdesign?

– Jeg husker ikke, for å være helt ærlig. Jeg husker når jeg bestemte meg for at det var det jeg ville studere, det var på slutten av «friåret» mitt i Nice etter videregående. Men jeg husker ikke at jeg hadde et spesielt sterkt ønske som yngre om å bli designer. Men når jeg hadde bestemt meg for at det var det jeg ville, så har det sittet helt siden.

Beskriv ditt design med få ord.

– Rekontekstualisering av draperiet/«the fold» gjennom samtidskvinnen.

AnneKarineThorbjørnsen_010_ss17_Fotor_Collage

Foto: Indigital Images/Oslo Runway

Kan du utdype litt om din nyeste kolleksjon, som du viste på Bik Bok Runway Awards?

– I «Active City Trotters», som er den seneste kolleksjonen, var skjorten utgangspunktet; en videreføring fra «FFOLDS’» kolleksjonen før det, hvor utgangspunktet var dressjakken. Jeg jobbet ut i fra «the white collar shirt»- den konservative dresskjorten; gjennom skjortestoffene, som jeg mener innehar tydelige assosiasjoner til noe formelt, en slags uniform, som sier noe om en slags posisjon i et samfunn, (et ønske) om makt, suksess. Dette sammen med elementer og detaljer fra Active Wear og 00-tallets techno kultur, som snakker om en energi og en slags kompromissløs fremover følelse. Og blondene, en ‘lett’ referanse til det feminine, en slags hyper realistisk lek. Helhetlig jobbet jeg mot en følelse av en frisk, rask, kompromissløs energi. Et team, som sammen skal fremover.

Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?

Hva er din største inspirasjonskilde?

– Jeg blir selvfølgelig inspirert i arbeidet mitt, men det drives hovedsakelig av research; av tema, emner og spørsmål jeg undersøker og stiller meg kritisk til. Og det handler om mennesket, og da hovedsakelig sett fra en kvinnes perspektiv, i dag, samtiden. Jeg er interessert i hvordan man kan bruke klær og dekorasjon til å uttrykke seg på, plassere seg, å gi en kommentar til noe. Og at hvordan vi kler oss også er/kan være en kommentar på hvordan vi lever nå, og hva som rører oss. Jeg er interessert i verdier, hvilke verdier forskjellige plagg, stoffer, bruksmåter etc innehar, og hvordan disse kan jobbes sammen i nye kontekster, slik at de uttrykker en annen mening eller oppnår et annet innhold, som snakker om samtiden.

AnneKarineThorbjrnsen_ss17_01112_Fotor_Collage

Foto: Indigital Images/Oslo Runway

Hvilke designere ser du opp til?

– Kanskje ikke ser opp til, men respekterer; Martin Margiela for hans visjon og estetiske uttrykk, Helmut Lang, Pheobe Philo, Ann-Sofie Back, Admir Batlak for hans presisjon og perfeksjon, og Craig Green.

Hvem drømmer du om at skal gå i ditt design?

– Jeg skulle gjerne sett klærne mine på blant annet Penny Martin, Rihanna, Chloe Sevigny, Kim Gordon.

Hva er planene framover?

– Gjøre klærne tilgjengelig for salg, fortsette, bli bedre, bli litt større. Nå har jeg endelig muligheten til å ta ett skritt videre, så det blir spennende tider fremover.

Les om flere av Norges nye designtalenter.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer