Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nike anklages av Guna-urfollket for å ha kopiert mønsteret deres

Nike anklaget for å stjele tradisjonelt design fra urfolk

Sportsgiganten trekker tilbake nye Air Force 1.

Nike som egentlig skulle lansere den nye limited edition Air Force 1 Puerto Rico 6. juni har nå trukket tilbake skomodellen. Det etter at Guna-urfolket i Panama har anklaget sportsgiganten for å ha brukt deres tradisjonelle Mola-mønster på skoen uten tillatelse. Det skriver The Independent.

Guna-samfunnet er ett av syv urfolk som lever i Sør-Amerika. De ønsker nå kompensasjon fra sportsmerket, som de mener har kopiert deres beskyttede Mola-design bestående av fargerike, geometriske og snirklete mønster på sneakeren.

En Twitter-følger var raskt ute med å påpeke likheten mellom mønstrene.

Nike beklager

Det var under en pressekonferanse i Panama City i forrige uke at Belisario Lopez, leder i Guna anklaget merket for å ha brukt deres mønster uten tillatelse.

De må erkjenne at Mola-designet som er blitt brukt på Nike-skoen kommer fra Guna-folket, fortalte han det franske nettstedet AFP, og la til at tusenvis av andre design fra urfolk regelmessig blir kopiert av multinasjonale selskaper.

Sportsgiganten innrømmer å ha begått et feilgrep.

– Vi beklager for den unøyaktige -representasjonen av opphavet til designet for Nike Air Force 1 «Puerto Rico’ 2019». Som et resultat av dette, vil dette produktet ikke lenger være tilgjengelig, uttalte Nike ifølge AFP.

Hovedbilde via AFP

Les også: Mener Jenny Skavlan-kolleksjon kopierer norsk smykkedesigner

Siste saker

Mest lest nå
Les mer