Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

New York Fashion Week er i gang: Melk og Honning tipser deg

I dag er første dagen av New York Fashion Week, og de moteavhengige flokker til byen som nattsvermere mot lyset. Streetstyle-fotografene står siklende på hvert eneste gatehjørne som junkies, sugen etter å få sitt neste fiks av perfekte antrekk egnet til forevigelse.

Er du spesielt heldig har innboksen og postkassen din sakte men sikkert fylt seg opp i løpet av de siste månedene, med både kreative og tradisjonelle løsninger på invitasjoner til visninger, fashion frokoster, lunsjer, middager og fester. Kanskje er du i New York allerede. Med 10 antrekk for mye i bagasjen, en grønn juice i hånda, og google maps på screenen. Eller kanskje du er på Gardermoen nå, og har akkurat instet en croissant, en kaffe og en flybillett merket JFK. Fly-emoji og teksten «NYFW here I come». Eller – kanskje du bare sitter foran dataen din på jobben, og gleder deg til å titte på kolleksjonene på Vogue.com.

– Spis grilla maiskolbe og drikk Mojitos på Café Habana i Soho. Sjukt digg mais. Sjukt mye alkohol i drinkene. Jeg blir full av én, så ender naturlig nok opp med å drikke det femdobbelte. Og Standard Rooftop bar: Jeg har hørt det skal være dritkult der, men de slipper meg aldri inn. Sikkert på grunn av drinkene på Café Habana, sier moteblogger og sosiale medie-ansvarlig hos Høyer, Marianne Theodorsen.

Enten du er i New York eller drømmer om å dra dit – Melk og honning har lekt gullgraver på google, og fått noen gode råd av norske it-girls og motepersonligheter. Her er noen av de mest trendy tingene du bør få med deg i hovedstaden.

Les også
Huawei lanserer sin mest avanserte smartklokke noensinne: GT 3 Pro

 

KITH - Theguardian.com - 4663KITH

Å spise frokostblanding på ferie, er kanskje ikke det du drømmer mest om, men hos helt nyåpnede Kith Cereal bar satser de på å vekke nostalgiske følelser. Baren ligger i front av en high-end sneakersforretning, og du kan velge mellom et stort utvalg cereals og toppinger.
(233 Flatbush Ave., Brooklyn)

 

post_display_cropped_open-uri20130618-14779-qsv0c0

THE BURGER JOINT

Inne på ultrafancy-trendy-chice Le Parker Medidien er det siste du ville forventet å finne en shabby burgerrestaurant. Men det har de altså. Og du kan velge mellom to alternativer ; cheeseburger eller hamburger. Easy peasy. Dette stedet er du garantert å se en kjendis – for dem som synes det er litt stas.
(119 West 56th Street, Midtown West)

5-31-2013-11-42-50-am

NoMad

De kuleste delene av Manhatten har historisk sett blitt tildelt akronymer etter som populariteten har økt. Sist ut er No Mad, som står for North of Madison Square Park. Soho, Meatpacking og Williamsburg er alle overlestet med hipsterforretninger og high-end butikker i en skjønn forening, men alle på ferie i New York drar jo dit.

NoMad er stedet Melk og Honning kan anbefale. Det huser i dag en rekke av de kuleste hotellene i New York, feks The Ace, Hotel Gansevoort og The Gershwin. The Ace har hostet Alexander Wang fester og huser en Opening Ceremony butikk i lobbyen, sammen med en av byens aller beste kaffebarer, Stumptown. Restauranten har byens beste roasted chicken, og stedets nyåpnede takterasse er det perfekte stedet å ta en drink. Med nye butikker og barer som popper opp ukentlig, kan du ikke gå feil i dette området.
(The Nomad Hotel. 1170 Broadway, btwn. 5th & 6th Aves)

IF-Boutique-900x550

IF BOUTIQUE

Les også
Bokpraten: Illustratør og designer Samra Avdagic

En av den norske Parsons-studenten Maria Van Nguyens favoritter. Stedet satser på minimal, sort og avant garde, og selger merker som Comme des Garcons, Dries Van Noten, Junya Watanabe og Maison Martin Margiela.
(94 Grand Street, Soho)

opening-ceremony-new-yorkOPENING CEREMONY

Opening Ceremony er gøyalt, fargerik og inspirerende, og selger alt fra haribo gummigodis til Comme Des Garcons og Issey Miyake. I tillegg til den tidligere nevnte sjappa på The Ace hotell, har de en svær flagshipstore – den første de åpnet – i Soho.
(35 Howard Street, Soho)

katz-deli

KATZ DELIKATESSEN

Denne ultrapopulære kosher restauranten er more is more. Sandwicher loadet med flere pastramiskiver enn du har sett i ditt liv, og høylytt klientell av klassiske «new yorkers». Stedet har eksistert siden 1888, men er mer populært enn noen gang, og er akkurat det du trenger når du har vært litt for lenge i minimalistiske og cleane forretninger med loungy deep house.
(205 E Houston Stree, East Village)

 

10best.com - the-rose-bar-and-jade-bar_54_990x660_201406011526THE ROSE BAR

The Gramercy Park hotel er trykkende trendy, og en av hotellets barer, «The Rose», er stedet du stikker i helsort ensemble, for å drikke whisky og snakke lavmælt om noe hemmelig. Olsen-tvillingene og generelt en stor mengde genetisk heldige mennesker, er regulars.
(Gramercy Park hotel, 2 Lexington avenue)

NYC-Juices-Mother-EarthJUICE PRESS

Alle i New York rusler rundt med grønne juicer i hånda og proklamerer høyt at de tar flere «juice cleanses» i året. Juicebarer er på ca like mange gatehjørner som Starbucks. Vil du være like kul og trendy? Hold maska, selv om du synes det smaker nyklipt gress, blandet med tang og tare.
(Virkelig – de er overalt i byen)

HELIKOPTERTUR

Litt turist må du få lov til å være selv om du er innmari chic og kul. Når du tar en helikoptersveip over Manhattaen, blir du så fjetret at du glemmer å ha på den kule maska di, og ender opp med å hvine av glede i stedet. Vel verdt pengene.

Les også
Vink adjø til gardinene - nå er det draperingslugg som gjelder

Siste saker

Mest lest nå
Les mer